Хандбалистките завършиха първи редовния сезон, приемат Бъки в директен сблъсък за титлата
Хандбалистките завършиха първи редовния сезон, приемат Бъки в директен сблъсък за титлата / Дарик нюз, архив

Хандбалистките на „Етър- 64” записаха разгромна победа и в последния си мач от редовния сезон на първенството на женската „А” група. В понеделник великотърновки отнесоха „Левски” (Стражица) с 51:22, като в игра влязоха всички налични състезателки. Старши треньорът Йонка Генчева започна с титулярния състав- Деси Николова на вратата, а пред нея Зорница Стефанова, Зоя Стефанова, Станислава Димитрова, Маги Дончева, Десислава Кръстева и Даниела Коцева.

До 10- ата минута разликата стана 10:2. Играта продължи във високо темпо и след още десет минути вече бе 22:4 за етърки. В игра още преди почивката влязоха Мирела Павлова и Петя Кръстева, а полувремето завърши 33:6. През втората част Йонка Генчева предприе още смени и на вратата застана Габриела Николова. Пред нея се включиха Първолета Димова, Кристина Стефанова и Дария Събева и така на терена останаха само девойките старша възраст. В 40- ата минута преднината бе вече 47:10, като до края стражичанки върнаха 12 гола и мачът приключи при 51:22. С най- много голове завърши Петя Кръстева – 8, следвана от Зорница Стефанова със 7.

С успеха „Етър-64” финишира първи, като въпреки равните точки с „Бъки” (двата отбора през годината си размениха по една победа) завършва с много по-добра голова разлика. „Виолетовите” са отбелязали рекордните 586 гола, получили са 313. Това им дава предимството да домакинстват в три от петте финални мача за шампионската титла. Така „Етър-64” и „Бъки” ще се срещнат довечера от 18:00 ч. в ДКС „Васил Левски” е първия финален плейоф, а утре по същото време и на същото място е вторият. На 7 и 8 юни са двете срещи в зала „Орловец” в Габрово, като по регламент се играе до три победи, така че „виолетовите” могат да се поздравят с титлата още там. Ако победите се изравнят до 2:2 и се наложи пети мач, той ще е на 14 юни отново във Велико Търново.

Старши треньорът Йонка Генчева апелира към всички привърженици на отбора да го подкрепят във важните мачове. На почивката на днешния мач ще има томбола и изпълнение на поздрав от мажоретките на детска градина „Соня”. „Искаме да превърнем финалните мачове в празник, дано накрая голямата радост бъде отново за нас”, заяви Йонка Генчева.