Хандбалистките спечелиха турнир в Панагюрище, фенклубът стяга екскурзия до Солун
Хандбалистките спечелиха турнир в Панагюрище, фенклубът стяга екскурзия до Солун / Дарик нюз, архив

С голяма купа започнаха новия сезон хандбалистките на “Етър- 64”. В събота великотърновки участваха в турнир в Панагюрище, посветен на 20- годишнина на местния хандбален клуб. Срещите се играха на открито на изкуствена настилка, а в града в момента строят две нови зали и догодина ще се състезават в женската “А” група, съобщи наставничката на “виолетовите” Йонка Генчева. На полуфинала нейните възпитанички удариха “Спорт” /Сливница/ с 35:14 /18:6/, а домакините, подсилени от опитните Надежда Шишкова и Стоянка Келешева надиграха “Бъки” /Габрово/ с 30:17.

На финала етърки защитиха името си с категоричното 34:24 /14:9 срещу ХК “Панагюрище”. В стартовия състав започнаха: Гери Александрова- обявена за най- добър вратар на турнира, Соня Богданова /4 гола/, Зоя Стефанова /9/, Станислава Димитрова /2/, Деси Кръстева /2/, Даниел Коцева /5/ и Маги Дончева /2/. По- късно в игра влязоха: Деси Николова, Зорница Стефанова /5/Петя Кръстева /3/, Кристина Стефанова /1/ и Първолета Димова /1/.

Общо 17 хандбалистки са картотекирани за участие в европейските клубни турнири, информира още Йонка Генчева. Освен участничките в мачовете в Панагюрище в групата са завърналата се след майчинство Ина Стоилова и привлечената от “Бъки”, специално за Купата на EHF, изграждаща състезателка Невена Малчева. При жените е от девойките е вдигната Габриела Маринова. Междувременно стана ясно, че новосъздаденият Фенклуб на ХК „Етър-64” наброява вече 110 човека. Годишната такса е 15 лв. и срещу нея членовете на клуба ще могат да получават специално изработените фен артикули, да пътуват на преференциални цени за мачовете на отбора у нас и в чужбина и т.н. Вече са поръчани 200 фланелки, които са във виолетов цвят, на гърба е изписано „Фенклуб „Етър-64”, а отпред има 7 звезди, които символизират седемте шампионски титли на етърки. Всички ще получат и специално изработени членски карти. Официалното представяне на фенклуба ще бъде след десетина дни в Общината, където ще бъдат поканени общественици, поддръжници на идеята. За реванша с гръцкия ПАОК /Солун/ на 12 октомври фен клуба организира екскурзия до гръцкия град за своите членове. Пътуването с автобус в двете посоки ще струва 33 лева. В Солун е предвидена нощувка, която ще се заплаща отделно. Записването е на телефон 0889 66 12 11 при Амалия Байчева. „Интересът към Фенклуба „ е голям и занапред той и хандбалният клуб ще бъдат едно едно цяло”, подчерта Йонка Генчева.