Хандбалистките на ХК "Нове-99" се върнаха с купа от международен турнир в Гърция
Хандбалистките на ХК "Нове-99" се върнаха с купа от международен турнир в Гърция / netinfo
Момичетата подариха спечелената купа на кмета Генчев, като израз на благодарност за оказаното доверие и подкрепа към клуба
По покана от гръцка страна, на 27, 28 и 29 декември свищовските спортистки от хандбален клуб «Нове-99» взеха участие в международен турнир по хандбал, състоял се в Александруполис, Гърция.

Момичетата на треньорката Величка Плачкова и помощник-треньора Невена Въткова се представиха чудесно на турнира, като в оспорвания мач за 2-ро и 3-то място, с един гол разлика, при резултат 18:19, победиха домакините и станаха втори при 14-15 годишните момичета.

След като се върнаха в Свищов, три от спортистките – Николета Доменикова, Марияна Йорданова и Преслава Романова посетиха кмета Генчо Генчев и го зарадваха с решението на целия отбор - да му подарят купата, спечелена в Гърция.

Хандбалистките разказаха, че решението е дошло спонтанно, като израз на благодарност за това, че община Свищов е осигурила транспорта до южната ни съседка и с това е дала възможност на момичетата да покажат своите възможности на международния турнир. 

Кметът на Свищов се развълнува от оказаната чест и благодари на всичките 12 момичета /Николета Доменикова, Марияна Йорданова, Преслава Романова, Мартина Въткова, Ива Иванова, Ева Николаева, Преслава Дулева, Яница Крумова, Моника Манолова, Ани Глузова, Илона Саренчева и Гергана Дакова/ и техните треньори, за достойното им представяне и популяризирането на нашия град.