Готов е третият  червен корт в комплекс Юнак, родители оборудваха зала за тренировки по тенис
Готов е третият червен корт в комплекс Юнак, родители оборудваха зала за тренировки по тенис / Дарик нюз
Готов е третия червен корт в комплекс "Юнак", родители оборудваха зала за тренировки по тенис
58729
Готов е третия червен корт в комплекс "Юнак", родители оборудваха зала за тренировки по тенис
Готов е третия червен корт в комплекс "Юнак", родители оборудваха зала за тренировки по тенис
  • Готов е третия червен корт в комплекс "Юнак", родители оборудваха зала за тренировки по тенис
  • Готов е третия червен корт в комплекс "Юнак", родители оборудваха зала за тренировки по тенис

Велико Търново вече разполага с трети червен корт и закрита зала за тенис, съобщи президентът на ТК „Барс" Иван Русков. На нарочна пресконференция той представи подобренията в базата и двама от малките си състезатели, които са най- добре градираните тенисисти от града в ранглистата на Федерацията. Третият корт е изграден през това лято в района на комплекс „Юнак". Застлан е с 60 кубика шамот, а общият размер на инвестицията е 9000 лева. Така в комплекса вече има три корта, като два са с осветление. Иван Русков коментира, че ако клубът получи подкрепа от Общината ще кандидатства по проект за изграждане на трибуни. Така в центъра на града ще се оформи красив комплекс, обвит в зеленина.

Чуйте повече от него в първия звуков файл.

За първи път във В. Търново ще има зала за тенис на корт за зимните месеци. Четирима родители на деца, трениращи този спорт, са обединили усилията си. Наето е празно хале, чийто под е застлан с мокет, разчертан е корт с необходимите размери и е монтирана мрежа, предоставена от ТК „Барс". Направени са подобрения и на осветлението, а вложената сума е 5 000 лева. Още толкова ще излезе наемът за зимата, като занимания ще се водят от 8,00 до 21,00 часа всеки ден, информира Велизар Илиев. Той е баща на малките състезатели на „Барс" Мартин и Велизар Илиеви, които направиха много силен сезон.

Мартин започна годината на 29 място в ранглистата до 12 години, но с постоянни игри я завършва на 14- то, най-напред от всички деца от старата столица. Шестокласникът в ОУ „П.Р. Славейков" тренира тенис на корт от седемгодишен и призна, че си е избрал спорта, за да не прилича на другите, които предпочитат футбол. Брат му Велизар пък, който е на седем години, също направи впечатляващ сезон. Той се класира втори на Регионален турнир в Плевен и придоби право да играе на Мастърса в София до 10 години, където се събират най- добрите момчета от страната. Там се подреди седми и получи предложение от представителството на водещ производител на тенис аксесоари у нас за договор. Така догодина той ще получи безвъзмездно ракета от фирмата, с която да се състезава. Бащата на момчетата разказа, че имат чувство към топката и огромно желание да тренират. Въпреки че тенисът на корт е скъп спорт, на този етап той не търси спонсори и се старае децата да имат възможност за изява на турнирите, а те му се отплащат с добро представяне.

Как са започнали да тренират тенис малкита таланти чуйте във втория звуков файл от Велизар Илиев.