ГЕРБ-Златарица отчете дейността си пред областния лидер Д. Панов
ГЕРБ-Златарица отчете дейността си пред областния лидер Д. Панов / netinfo

Областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов изненада приятно членовете на общинската структура в Златарица като се появи на тяхно работно събрание. Заедно с него за форума в Златарица пристигнаха депутатът Евгени Стоев и лидерът на предприемачите в партията Николай Ашиков.

Събранието, което се проведе в петък вечерта в салона на местното читалище, имаше за основна цел да бъде направен преглед на членовете, както бе поискал от всички структури Даниел Панов. По списък в ГЕРБ - Златарица членуват 60 човека, отчете общинският координатор  Христо Савов. В читалищния салон се бяха събрали над 30 от тях. „Може би щяхме да бъдем повече, ако не бяха лошото време и непочистените общински пътища", обясни Савов.

15 молби за членство в ГЕРБ - Златарица са подадени през последните дни, стана ясно на събранието. Предстои те да бъдат обсъдени от общинското ръководство и областния лидер, и да се изпратят за окончателно одобрение в централата на партията.

Даниел Панов изслуша отчета на общинския координатор за изминалата 2011 година. Въпреки, че ГЕРБ има председател на  местния парламент, Панов изрази позиция, че резултатите в Златарица можеше да бъдат много по-добри и вместо два, партията да е спечелила четири мандата в Общинския съвет. Той заяви, че има пълна информация за състоянието на структурата в Златарица и препоръча общинското ръководство да е по-близо до членовете.

„Искаме добре структурирана партия и мотивирани членове", каза Панов. В близките дни да се събере членският внос за тази година, като така неактивните или незаинтересовани членове ще си проличат, препоръча депутатът Евгени Стоев. Николай Ашиков пък призова внимателно да бъдат анализирани грешките от миналото и да се извлекат поуките от тях.

В хода на събранието Даниел Панов  заяви, че държи на изнесените приемни в малките населени места и похвали златаришките общински съветници за изготвения график. Панов разказа, че във Великотърновска община огромна част от проблемите, излезли в предизборната кампания от приемни по селата, вече са разрешени. Да се разкрие партиен клуб в едно от най-големите златаришки села - Горско ново село, поискаха по време на събранието. На свой ред Панов препоръча в общинското партийно ръководство да има представители на големите населени места.

В Златарица областният лидер на ГЕРБ изрази одобрение и по отношение плана за проявите на местната структура през тримесечието. Панов заяви, че общинските организации могат да разчитат на него за подкрепа на инициативите си. Той разказа, че през годините е участвал в разработването на проекти за близо 22 млн. лв., така че с опита си може да оказва помощ и в тази насока.

След 5 март по общините в областта започват общи събрания на организациите на ГЕРБ с областния лидер.