Георги Марков официално вън от ГЕРБ
Георги Марков официално вън от ГЕРБ / Sofia Photo Agency, архив
Георги Марков официално вън от ГЕРБ
69798
Георги Марков официално вън от ГЕРБ
  • Георги Марков официално вън от ГЕРБ

Свищовският депутат Георги Марков вече не е член на Политическа партия ГЕРБ, съобщи народният представител Евгени Стоев. С решение от 13 януари Изпълнителната комисия е освободила напусналия парламентарната група народен представител от председателския пост на общинската организация на ГЕРБ в Свищов и го е изключила от партията. За временен шеф на организацията в крайдунавската община Комисията е определила д-р Кристиян Кирилов. До два месеца трябва да се свика Общо събрание, което да избере общински председател.

В момента ГЕРБ провежда събрания за избор на делегати на втория конгрес на партията, насрочен за 16 февруари, информира още Евгени Стоев. По право на форума имат право да участват областният координатор, общинските председатели и депутатите. Квотите за отделните общини се определят според големината им, като В. Търново ще има 12 делегати, а областта около 40 общо.

На форума ще бъдат избрани трима заместник-председатели на ГЕРБ и попълнен съставът на Изпълнителната комисия. След конгреса ще започне номинирането на кандидатите за евродепутати. Евгени Стоев смята, че в листата трябва да има представител на всяка област. От великотърновски регион ще бъде номиниран млад човек с богата езикова култура и познания за работата на европейските институции.

Чуйте повече от Евгени Стоев в звуковия файл.