Футболен талант от региона стана лице на камп на Аllianz Arena
Футболен талант от региона стана лице на камп на Аllianz Arena / Алианц България

Надеждата на горнооряховския "Локомотив" Никола Чалъков стана рекламно лице на футболен камп. За поредна година Алианц България ще изпрати трима наши таланти за участие в Международния си младежки футболен лагер в Мюнхен.

Като основен спонсор на стадион Аllianz Arena в Мюнхени и официален партньор на баварския гранд "Байерн" финансовата институция дава възможност определени чрез жребий младежи да се докоснат до очарованието на професионалния футбол. В лагера ще участват 50 таланти от 16 страни по света: Бразилия, Бруней, България, Чехия, Китай, Германия, Хонг-Конг, Унгария, Индия, Ирландия, Корея, Холандия, Полша, Португалия, Испания и Тайланд.

Миналата година в кампа бяха включени горнооряховските футболисти Никола Какъмъков, който бе избран при гласуване във Фейсбук и неговият приятел Никола Чалъков.

Именно последният е рекламно лице на настоящата кампания. Чалъков, който е деветокласник в Професионалната гимназия по електротехника, грее на рекламния постер в бял екип. В момента той продължава да защитава цветовете на "Локото" при треньора Васил Василев и е включен в сборния тим на Северозапада от бронзовият медалист от САЩ- 94 Бончо Генчев. Неговият приятел Никола Какъмъков пък премина във "Видима- Раковски". Двамата запомниха миналогодишното си участие в лагера с автографите, които взеха от звездите на "Байерн"- Бастиян Швайнщайгер, Филип Лам и Ивица Олич и възможността да тренират под ръководството на спецове от "Байерн".