Френски полузащитник дойде на проби в Етър-24, 200 великотърновски фена се стягат за Пловдив
Френски полузащитник дойде на проби в Етър-24, 200 великотърновски фена се стягат за Пловдив / Дарик нюз, архив

Още един чужденец дойде на проби в "Етър- 24", съобщи представителят на турските собственици на клуба Ендер Дормушев. Уилфред Н Теде Н Джомо е 21- годишен опорен полузащитник, излязъл от школата на "Сент Етиен".

Предварителната информация за него е, че е изключително агресивен в средата на терена и действа еднакво добре като офанзивен и дефанзивен полузащитник, но тепърва му предстои да се докаже пред спортно- техническото ръководство на клуба. Дормушев добави, че около 200 човека са се записали за безплатните автобуси, които "Етър- 24" отпуска за великотърновците, които искат да гледат "виолетовите" на живо в неделя срещу "Ботев" в Пловдив.

Той информира още, че е предвидена отборна премия за влизане в "А" група, отделно играчите ще вземат финансови стимули и за отделните срещи. Новите тренировъчни анцузи вече са пристигнали, официалните идват утре. Поръчани са и термофланелки.

Старши треньорът Георги Тодоров коментира, че мачът с "Ботев" е дерби и може да затвърди великотърновци на първата позиция, и то с разлика. Преди него етърци са в по- изгодно положение, защото имат 2 точки аванс.

Проблем има само с Александър Русков на когото е поставена инжекция в коляното и наставникът се надява да е готов за неделя. Братята Александър и Стойчо Младенови и Борислав Георгиев са възстановени напълно. Венци Димитров лекува травма на ръката и резерва на Цанков ще бъде Рашков.

"Аз винаги съм вярвал в играчите си, имаме опитен отбор, както и "Ботев". Надявам се да стане хубав мач, не отиваме за равен или загуба. Точката би ни задоволила, но не бива да тръгваме с тази мисъл, защото тогава няма да я спечелим. Естествено е в началото да играем по- прибрано на сигурно, но и ще търсим да отбележим гол", каза Георги Тодоров.

"Виолетовите" пътуват в събота следобед за Пловдив.

Междувременно БФС оповести програмата до края на есенния дял в първенството на двете „Б" групи. В неделя завършва първият етап от сезон 2011- 2012 г. До края на тази година ще се изиграят и 5 кръга от втория дял, а останалите 4 ще са напролет. След тях ще бъде теглен жребий за третия дял.

На 22 октомври кръг няма да има, заради провеждащите се президентски и парламентарни избори. Следващият 10- и кръг е на 28 октомври (петък), когато „Етър- 24" ще гостува на ФК „Любимец".

На 5 ноември от 14, 30 ч. „виолетовите" приемат „Нефтохимик", а на 12- ти гостуват на „Доростол" в Силистра. На 19- ти е домакинството на ФК „Несебър". Последният им мач е на 26- ти ноември с гостуване на „Черноморец" (Поморие). Напролет великотърновци ще стартират също с гостуване  на „Добруджа" в Добрич.