Фолклорен празник и уикенд на лова в Елена
Фолклорен празник и уикенд на лова в Елена / DarikNews.bg

Фолклорният празник „Балканът пее и разказва" ще събере тази събота в Елена изпълнители и състави от шест общини. Празникът се провежда ежегодно, като домакинството е на ротационен принцип между градовете-участници: Елена, Дряново, Трявна, Твърдица, Котел и Гурково.

Официалното откриване на празника е от 10:00 часа в комплекс „Даскалоливницата". Оттам участниците ще се придвижат с шествие до стадион „Чумерна", където в 11:00 часа ще започне фолклорната програма. За времето от 11:15 до 14:30 ч. последователно ще се представят градовете Елена, Котел, Твърдица, Трявна, Гурково и Дряново. В 14:30 ч. започва традиционното надиграване, а в 14:45 ще бъде награждаването и ритуала по предаване на знамето на следващия град-домакин Дряново. На стадиона е предвиден бюфет и напитки за участниците и зрителите.

На същия ден Ротари клуб - Елена организира „Уикенд на лова и отмората в Еленския балкан". В програмата са предвидени състезание по ловна стрелба, изложение на ловни пособия, дрехи и аксесоари, както и на ловни породи кучета. Атракциите ще се проведат на ловното стрелбище на еленското ловно-рибарско дружество „Сокол". От 17:00 часа кметът Дилян Млъзев ще се срещне с ротарианци от цялата страна в пленарната зала на общината под надслов „Приятели за бизнес и развитие на община Елена".

От 19:00 часа на площад „Христо Ботев" джаз-формация с участието на Теодосий Спасов ще изнесе концерт за еленчани и гостите на града. Кулминацията в програмата ще бъде тържественото чартиране на младежкия Ротаракт клуб - Елена. Предвидени са още изложение на местни хранителни продукти и деликатеси, тест-драйв на автомобили, посещение на културно-историческите забележителности с водачи - ученици и младежи от града, пейнтбол в горски условия и забавни игри.