Фирмите по ул. Магистрална ще имат достъп по всяко време, твърдят изпълнителите на водния проект
Фирмите по ул. Магистрална ще имат достъп по всяко време, твърдят изпълнителите на водния проект / Дарик нюз
Фирмите по ул. "Матистрална" ще имат достъп по всяко време, твърдят изпълнителите на водния проект
45610
Фирмите по ул. "Матистрална" ще имат достъп по всяко време, твърдят изпълнителите на водния проект
  • Фирмите по ул. "Матистрална" ще имат достъп по всяко време, твърдят изпълнителите на водния проект

"Планът за организация на движението по ул. "Магистрална" е така направен, че да осигурява достъп на хората и фирмите, които работят там по всяко време", каза Иван Мирински. По този начин изпълнителният директор на „Еврохидросистеми" АД, фирмата която ще изпълнява строителството на ВиК мрежите и канализацията във В. Търново, коментира протестните действия, заради затварянето на улицата под Качица до Южния пътен възел.

Първата копка по проекта на стойност почти 44 мил. лева бе направена от министрите Нона Караджова и Томислав Дончев. Самите строителни дейност стартират утре. На първо време ще работят четири багера и 80 работници. Тръбите ще се полагат поетапно от Южния пътен възел нагоре в посока Качица в рамките на 12 месеца. Участъкът обаче няма да бъде затворен през цялото време.

Чуйте повече от Ив. Мирински в звуковия файл.

Според Иван Мирински няма проблем, че една фирма е спечелила обществената поръчка, а договорът е сключен с друга, като и двете са с едни и същи собственици. Това, коментира той, е заложено в документацията на обществената поръчка и е одобрено от Европейската комисия.