/ iStock
Богата и изключително атрактивна програма ще зарадва великотърновци
Богата и изключително атрактивна ще е тазгодишната програма за дванадесетото издание на "Нощта на Самоводската чаршия".

Фестивалът, който стартира днес и продължава до края на седмицата, е неизменна част от културния календар на града и ежегодно се посещава от хиляди.

Началото поставят актьорите от куклен театър "Весел“, които ще изиграя за търновската публиката "Рибарят и златната рибка“ от 18:30 часа. Мястото е едноименната улица. В първия ден са предвидени още участия на Веселина Попова, групите "Свежи таралежи“ и "Рок чалъм бенд“. Вечерта ще завърши с "Мистично шоу“ от 22:30 часа.



В следващия ден по Самоводската чаршия ще се разходят артисти на кокили, ще има и интерактивно представление със сапунени балони, а за музикалното оформление ще се погрижат Мира Асенова, ViPartitst и Required. Финалът ще постави огнено "Ретро шоу“.

В празничния 22 септември артистите на кокили ще представят шоуто "Огън и лед“, ще има отново изненади със сапунени балони, а на сцената ще се изявят "4етно“ и The drivers.

Изненади ще има и в последната вечер, която ще бъде открита с дефиле на "Джуниър бенд“-Велико Търново. Есенният празник ще продължи с талантите от Детско естрадно студио "Румина“ и групите Fifth Hour и Jitsa. Отново ще има и огнено шоу.

Във Фестивала на занаятите ще се включат над 60 участника от цялата страна. Те, по традиция, ще представят български занаяти, биопродукти, бижута и други. Сергиите им ще бъдат разположени по цялата Чаршия, а някои от занаятчиите ще организират и работилници за деца и възрастни.

Всеки ден между 12:00 и 20:00 часа във Винен дегустационен център ще се провеждат безплатни дегустации на вина от региона под наслов "Романтика в чаша вино“.

В интервалите между 11:00 и 14:00 и 16:00-19:00 часа ентусиастите могат да запретнат ръкави, да хванат точилката и да се включат в кулинарната работилница "Юфката на баба Калина“.
Агенция "Фокус"