Фермерите раздадоха и разляха 400 литра мляко
Фермерите раздадоха и разляха 400 литра мляко / netinfo

Мляко раздаваха на селяните в Шереметя млекопризводители от Великотърновска област по време на протеста на главен път София –Варна край селото. Фермерите раздадоха и изляха близо 400 литра мляко.

За пети пореден път край великотърновското село се събраха около 60 фермери от региона, които бяха подкрепени от двайсетина свои колеги от Търговище. Протестът беше охраняван от близо 50 полицаи, които и този път с плътен кордон не позволиха на животновъдите да блокират пътя.

Исканията на фермерите остават непроменени. Те настояват за годишни субсидии за всеки произведен литър мляко и за всяко отглеждано животно, данъчни и кредитни облекчения и гарантиране на минимални изкупни цени на млякото.

Ще протестираме всяка седмица, докато не бъдат изпълнени исканията ни, заяви Георги Тончев от регионалната структура на Асоциацията на млекопроизводителите. „Искаме си парите за субсидии от правителството, а не от Брюксел”, заяви още той.

Протестът край Шереметя е част от националните протести на фермерите, които днес се провеждат в няколко града в страната.