Фейзи Илханлъ обявява какво ще прави с Етър-24 в събота
Фейзи Илханлъ обявява какво ще прави с Етър-24 в събота / Дарик нюз, архив

Основният акционер в „Етър 1924" Фейзи Илханлъ ще гледа съботната контрола на отбора със „Светкавица" /Търговище/ и кани всички великотърновски фенове да бъдат на трибуните на стадион „Ивайло", обяви изпълнителният директор Ендер Дурмушев. Той добави, че е упълномощен от собственика да заяви, че те нямат вина за това, че хората няма да станат свидетели на хубави мачове през пролетта в старата столица. Г-н Илханлъ иска да се знае, че правим силен отбор и имахме намерение да дадем възможност на публиката да гледа интересни срещи, но това няма да се случи и не ние носим отговорност, коментира Дурмушев. Причината за изявлението е, започващият идната седмица ремонт на терена, който ще продължи до юни, за което в клуба са предупредени от кмета Даниел Панов. След контролата със „Светкавица" Фейзи Илханлъ ще даде обширна пресконференция, на която ще обяви плановете си за бъдещето и къде през пролетта ще домакинства отбора „А" група.  

Административният директор на „Етър 1924" Радин Хаджиев пък изрази оптимизъм, че с проведената подготовка в Турция и направената селекция отборът ще се задържи в елита.

„Групата е оформена, изкарахме един много добър подготвителен период в Анталия. Мисля, че имахме достатъчно време да създадем нова селекция и всечки ще видят различен Етър. Мисля, че ще се справим. Момчетата свикнаха помежду си. Знаят състоянието на клуба и са дошли да се обединят и да направят всичко възможно този отбор да продължи в „А" група", каза той пред Канал 3.

Според Хаджиев отношенията между всички играчи и треньорския екип са много добри.

 Относно протестите на привържениците на тима в средата на миналата седмица той коментира: „Мисля, че те не са фенове на „Етър", защото и през първия полусезон, имаше подобни нападки. За мен те не са истинските ни фенове. Според мен истинският фен, в каквито и ситуации и отношения да е изпаднал отборът, винаги трябва да го подкрепя и в добри, и в лоши времена. Това е истински фен."

 Клубният началник потвърди, че ако се появи подходящ кандидат да купи акциите на Фейзи Илханлъ, последният е готов да ги продаде.

„Мисля, че собственикът на клуба ясно заяви, че ако има някой, който желае да купи отбора, всичко което е инвестирано в този клуб е отчетено и ще му бъде представено. Обаче, ако чакат без никакви средства да вземат отбора или г-н Фейзи Илханлъ да остави клуба и да си тръгне, това никога няма да стане. Даже не е обсъждано", завърши Радин Хаджиев.