музикален фестивал
музикален фестивал / netinfo
Организаторите на Международния конкурс „Сребърна Янтра“ и тази година остават верни на себе си и ще поднесат поредната изненада на своите гости и зрителите в залата и пред мониторите – знаете, че музикалното събитие се предава директно в реално време от МДТ „К. Кисимов“ в YouTube канала на „Silver Yantra”.

За първи път демонстративно на сцената ще излязат няколко пеещи семейства, в чиито редици един, двама или повече  членове са финалисти в 15-то издание на конкурса. Досещате се, става дума не само за братя и сестри, но и ... пеещи родители.

„Ние не откриваме топлата вода. Категория „Family Group”  съществува в регламента на някои големи конкурси по света. Самата аз съм журирала такива, а това лято дори спечелихме най- голямата награда в “MusicForKids”, благодарение на отличното представяне на 8-годишната Жаклин Костадинова от гр. Бургас и нейния чудесно пеещ татко – Николай“ – сподели директорът на конкурса Румяна Начева.
Шампионите Жаклин и Николай Костадинови ще изпълнят пред великотърновската публика хита си   "A Whole New World" от филма „Аладин“ – песен, спечелила  Наградата на филмовата академия на САЩ за най-добра оригинална песен. 

Фотомодел води певците от Малта на конкурса „Сребърна Янтра“ във Велико Търново

“Очакваме и много атрактивно представяне от три малки сестрички от гр. Силистра. Макар и със средна възраст 6 години и 8 месеца, тяхното трио „Елмина“ вече е доста популярно. От големи телевизионни музикални формати са добре познати сестрите Милица и Гергана Тодорови от Стара Загора, както и съгражданите им Теодор и Павел Палазови. Палазови дори се заканват да спечелят публиката не като дует, а като пеещ семеен квартет. Двете столици – старата и новата, също прегърнаха предизвикателството. Какво готвят Дари Пенева и нейната  майка Деси от София, както и малката болярка Ангелика и нейният татко Стоян – не знаем, но сме сигурни, че ще бъдат много, много забавни“, леко повдига завесата към новата изненада Румяна Начева.  

Във Велико Търново ще се проведе Международният конкурс за млади изпълнители „Сребърна Янтра“

В категория „Family Group” ще се включи и един дует от гр. Плоещ – 8 годишната Лариса и нейният татко Богдан. Сем. Петре са сред лауреатите на конкурса “MusicForKids” , а този факт сам по себе си е гаранция, че румънците ще направят добро шоу във Велико Търново.
Изпълненията на участниците в категория „Family Group” ще бъдат на 30 септември (събота) от 19:00 часа, а веднага след тях продължава конкурсната програма за трета и четвърта възрастови групи – певци от 13 до 25 години – международен репертоар и световни хитове.