Етърци започнаха спобеда контролните срещи
Етърци започнаха спобеда контролните срещи / netinfo
“Етър- 1924” победи с 2:0 лидерът в класирането на Югозападната “В” група “Любимец” в първата си контролна среща. Мачът се игра в Гурково, тъй като третодивизионния тим, който е на подготовка във Въглевци, не успя да намери почистен терен в региона. Преди почивката Велин Кефалов пусна доста експериментален състав, в който включи предимно резервиот есента и дошлите на проби футболисти. В 35- ата минута дошлият на проби при “виолетовите” Манол Занев, брат на национала Петър Занев, изстреля силен удар от фаул, който вратарят на “Любимец” с мъка изби в корнер. След неговото изпълнение топката отиде във Венци Йорданов, той центрира и друг играч дошъл на проби Йордан Карапалев с глава откри резултата.
Н началото на втората част Али, Мичев и Съботинов пропуснаха по един шанс, а Ицков с прехвърлящ удар не намери очертанията на вратата.
Вторият гол за великотърновци вкара в 60- ата минута Николай Саботинов, който излъга и вратаря на съперника преди да изпрати топката в мрежата. Малко по- късно Мичев улучи гредата. В 83 -ата минута отново той излезе сам срещу вратаря тръгна да го финтира и топката му бе отнета.
За “Любимец” играха възпитаниците на великотърновската школа Владимир Атанасов, Стефан Ангелов, Мартин Младенов и Иван Киряков, както и Панайотов и Бакърджиев от “Чумерна”.
“Доволен съм от показаното през второто полувреме. Умишлено не пуснах в игра Мариян Генов, Михаил Аврионов, Йордан Петров, Калоян Илиев и Марин Стефанов, за да по- голяма възможност за изява на останалите момчета. Дошлият от “Видима- Раковски” защитник Георги Гайдаров пропусна мача заради травма. От новите попълнения съм доволен от Димитров и Карадаков и до някъде от Занев и Петаков. В петък дошлите на проби състезатели ще тренират по- малко, за да са свежи в събота за контролната среща с “Левски” /Левски/. След нея ще обявя кои от тях остават и кои си тръгват”, коментира Велин Кефалов- старши треньор на великотърновци.
“Етър- 1924”: Стоянов, Д. Димитров, Костадинов, Карадаков, Я. Николов, В. Йорданов, Занев, Карапалев, Петаков, Златков, Д. Георгиев /Димитров, Патеев, Маджиров, Ванков, Ст. Иванов, Бориславов, Али, Мичев, Съботинов, Ицков/.