Етърци загубиха с 4:2 контролата в Правец
Етърци загубиха с 4:2 контролата в Правец / netinfo
Две полувремена с различни лица изиграха двете единайсеторки, които използва старши треньора на “Етър- 1924” Велин Кефалов в контролната среща с новака в “А” група “Миньор”, която се изигра вчера в Перник. Преди почивката наставникът заложи на Рашков, Базелков, Р. Ванков, Ант. Маринов, Стефанов, Караиванов, Дерменджиев, Кънчев, Петров, Александров и Тодоров, които инкасираха четири гола и успяха да върнат само един.
Костадин Хазуров изведе перничани напред в 16- ата минута, като самостоятелно проби виолетовата отбрана от ляво. Пак той покачи на 2:0 в 33- ата минута след центриране от корнер и добавка с глава. Третият гол във вратата на Рашков заби Динков в 35- ата минута. 120 секунди по- късно етърци организираха първата си опасна атака. Йордан Петров напредна през центъра, подаде вдясно на Караиванов, който върна топката пред вратата на “Миньор” и за Цветослав Тодоров остана само да я насочи в мрежата за 3:1. В 39- ата минута Росен Ванков си отбеляза автогол, в стремежа си да изчисти центрирана топка за 4:1.
От началото на второто полувреме “Етър- 1924” заигра в състав: В. Димитров, Д. Димитров, Костадинов, Беадиров, Ганчев, М. Ванков, Атанасов, Генов, Съботинов, Али, Ив. Иванов. Още при първата атака Съботинов отправи силен удар, вратарят на “Миньор” отби топката в ъглов удар, след чието изпълнение Костадинов с глава стреля в аут. Да оформи хет трик в сметката си пропусна Хазуров, който не успя да вкара отбита от Венци Димитров топка.
В 81- ата минута Мариян Генов реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на пернишки бранител за 4:2. В заключителните секунди на двубоя Ивайло Иванов можеше да направи загубата почетна, но би над гредата от чиста позиция.
“Не съм доволен от представянето на първия състав, който пуснах в игра. Вторият се опита да обърне мача и донякъде успя, като показа борбеност и желание за игра”, коментира Велин Кефалов.