Етърци улучиха три пъти гредите в Казанлък
Етърци улучиха три пъти гредите в Казанлък / netinfo
Пълно превъзходство имаха в контролната среща с АКБ “Миньор” /Раднево/ футболистите на “Етър- 1924”, но не у спяха да я спечелят. В Казанлък, където миньорци са на лагер, великотърновци улучиха три пъти гредите, а попадение на дошлия на проби Ивайло Дюлгеров бе отменено.
В 12- ата минута комбинация между Петров, Аврионов и Генов изведе последния на стрелкова позиция и той разтърси гредата. Секунди по- късно Петров стреля опасно и даде шанс на вратаря на “Миньор” да се изяви. Малко по- късно Карагитлиев проби отляво и пробва да вкара с прехвърлящ удар, но без успех.
Все пак закономерното, с оглед на показаното се случи. В 28- ата минута Аврионов намери на чиста позиция Йордан Петров и той вкара за 1:0. Успехът можеше да се развие след пет минути ако силния удар на Дерменджиев бе намерил мрежата на тима от Раднево, а не гредата. Втората част наставникът на етърци Велин Кефалов започна със съвсем различен състав.
В 69- ата минута Стилян Попчев засече с глава центриране от ъглов удар и изравни- 1:1. След това гол на Ивайло Дюлгеров бе отменен заради нарушение на Съботинов в атака. Добро включване направи Светослав Караиванов, който на няколко пъти навърза отбраната на съперника, а веднъж подаде на Съботинов на два метра пред голлинията, но той не улучи топката. В 83- ата минута Даниел Георгиев посрещна пред наказателното поле отбита топка и за трети път в мача гредата помогна на миньорци…
“Отборът игра така както искам- с повече агресивност в атака. Получиха се и хубави и лоши неща, но повечето бяха хубавите. Доволен съм от всички футболисти, които влязоха в игра, коментира старши треньорът на виолетовите Велин Кефалов. Той информира, че двама от пловдивските футболисти дошли на проби преди десетина дни- Еленкин и Ангелов са си тръгнали, тъй като са получили оферти от “Родопа” /Смолян/. Към великотърновци се е присъединил юношата на “Видима Раковски” Владимир Мичев. През миналия сезон нападателят игра за “Белите орли”. В събота от 18 часа на “Ивайло” етърци посрещат “Несебър”.
“Етър- 1924”: Стоянов, Маджиров, Костадинов, Бориславов, К. Илиев /25 Ст. Иванов/, Генов, Трифонов, Петров, Дерменджиев, Авринов, Карагитлиев / В. Димитров, Патеев, Йорданов, Атанасов, В. Илиев, Съботинов, Дюлгеров, Мавров, Ерменков, Еленкин, Д. Георгиев, Стефанов, Ст. Ангелов, Св. Караиванов/.