Етърци приключиха контролите със загуба
Етърци приключиха контролите със загуба / netinfo
Загуба с 2:1 в последната си контролна среща, преди началото на първенството в Западната “Б” група, претърпя “Етър- 1924”. Великотърновци играха по- силно преди почивката, когато поведоха с 1:0, но след нея отстъпиха инициативата на тима от Търговище и се стигна до пълен обрат. Явно върху представянето на отбора през втората част повлия натрупаната в подготовката умора, но се видяха и слабости във всички линии, върху които старши треньорът Велин Кефалов ще трябва да помисли. “Светкавица” заложи на твърда игра и въпреки че инкасира доста жълти картони в крайна сметка измъкнаха успеха.
Първата голова възможност бе за гостите, които в началото на срещата пропуснаха, чрез бившия етърец Радослав Комитов да открият резултата. След статично положение Комитов би над гредата от 2 метра.
Хубав удар от фаул отправи Мариян Генов в 17- ата минута и даде шанс на вратаря на “Светкавица” да се прояви. При следващата атака Али проби до аутлинията и върна към Генов, който от движение стреля над гредата.
В 39- ата минута Петров надигра отбраната на гостите и подаде към Генов, който този път бе безпощаден за 1:0.
През второто полувреме търговищките футболисти нападаха повече, като натискът им бе от ляво, където явно Беадиров не се чувстваше комфортно като краен бранител. Както и в предишни срещи привлечения това лято футболист направи хубави неща в офанзивен план, но в дефанзивен изпитваше трудности. Пробиви на Арабов и Венков в 50- ата и 70- ата минута завършиха с подавания към Калоянов, който от упор на два пъти простреля Рашков за обрата до 1:2. Вратарят на етърци бе на висота в 73- ата минута, когато хвана силен удар на Комитов от близо.
За “виолетовите” Андрей Атанасов не можа да се възползва от шанс да излезе очи в очи с вратаря на гостите, показвайки лош контрол върху топката. Хубава солова акция на Петров пък бе спряна с поредно тактическо нарушение, но като цяло отборът не сътвори нищо запомнящо се през вторите 45 минути.
“Етър- 1924”: Рашков, Д. Димитров /85 Маринов/, Стефанов, Костадинов, Беадиров, Дерменджиев, Петров, Съботинов /70 Кр. Гавазов/, Генов, Али /82 Ванков/, Атанасов /67 Копаранов/.