Етърци паднаха от ФК Банско с 1:0
Етърци паднаха от ФК Банско с 1:0 / Дарик нюз, архив

„Етър- 1924" загуби първата си контрола по време на подготвителния  лагер в Сандански. На най- добрия терен в Югозападна България в момента, този в село Вълково, „виолетовите" паднаха с 1:0 от ФК „Банско". Срещата бе изключително равностойна, като шансове се разкриха и пред двата отбора. Единственото попадение отбеляза капитанът на съперника Красимир Дурчов, който при ъглов удар надскочи защитата и с глава донесе победата на тима си. Старши треньорът на великотърновци Велин Кефалов започна с Карканджиу, Гайдаров, Ванков, Костадинов, Димов, Ангелов, Трифонов,  Лапантов, Харлов, Кънев и Баев. По късно в игра влязоха и останалите в групата- Димитров, Рашков, Кямил, Христов, Кушев, Генов, Фидел, Иванов, Алексиев, Петров, Стоянов и Джайеоба.

До почивката гол не падна, като съперниците се дебнеха взаимно да сгрешат. В 23- ата минута Тихомир Кънев отправи силен удар, спасен от вратаря на банскалии. В 35- ата техния нападател Борислав Хазуров с глава не успя да намери очертанията на вратата бранена от етърци. В самия край на полувремето Вайс Кьосов навлезе и стреля от малък ъгъл.

В началото на второто Хазуров направи нов пропуск за банскалии. Добра възможност се откри пред Йордан Петров в 57- ата минута, когато от границата на наказателното поле стреля силно, но над напречната греда. След гола на Дурчов съотборникът му Гълъбов пропусна да накаже за втори път етърци. В отговор Павел Алексиев принуди вратаря на съперника Янев с акробатичен плонж да отбива топката. Стражът на банскалии спаси и шут на изведения от Кямил- Мариян Генов. В заключителните секунди пък Мариян Иванов се включи в атака и пропиля възможността да изравни очи в очи с Янев.

Така „виолетовите" не успяха да спечелят и третата си контролна среща тази зима. Тимът падна в първата от „Спартак- 19" /Плевен/ с 1:0 и завърши наравно 1:1 с „Видима- Раковски" във втората.

„Горе- долу съм доволен от показаното. Хубавото е, че футболистите се стараха и теренът бе добър, но не всичко се получи. Пропуснахме повече шансове от съперника, който като изключим гола имаше само още едно добро положение", коментира старши треньорът на „Етър- 24" Велин Кефалов.