Етър-64 загуби финала за Купа България, след четири години трофеят пое към Габрово
Етър-64 загуби финала за Купа България, след четири години трофеят пое към Габрово / Дарик нюз, архив

Хандбалистките на „Етър- 64" загубиха Купата на България, след като четири години я държаха във витрината си. Вчера великотърновки паднаха на финала в Шумен от "Бъки" с 24:20. Поражението бе първо за "виолетовите" след пауза от 18 месеца, но и им коства трофея.

В състава на новите носителки на трофея бяха завърналите се Силвия Атанасова и Лидия Ковачева, влезе и помощник-треньорката Веселина Златева, като трите внесоха опит в играта на тима си.

"Бъки" дръпна с 3:0 в началото, етърки изравниха 3:3, но след това пак изостанаха в резултата- 6:3. При 8:8 в 20-ата минута Гери Александрова направи две спасявания, но при атаките съотборничките и направиха пропуски. 30 секунди преди почивката при 11:9 за габровки великотърновки се разминаха на два пъти с гола, докато съперничките им вкараха за 12:9.

През втората част "Бъки" не позволи преднината му да бъде намалена на повече от 3 попадения и краят дойде при 24:20. В мача за 3-4 място който „В. Левски" (Нови пазар) надигра домакините на финалите от „Шумен- 98" с 28:26.

„Подценихме съперника. Тръгнахме с голяма кошница и смятахме, че победата ще дойде сама. Съперникът игра силно и мотивирано, а ние имахме проблеми. В атака не вървеше, защитата пусна леки голове. Ако все пак 24-те допуснати от „Бъки" попадения са нормална цифра, то 20 вкарани гола за нападение като нашето са прекалено малко.

Вината си е наша, бяхме прекалено самоуверени. Това ще ни е обица на ухото за плейофите, нямаме право да изпускаме шампионската титла", коментира президентът на "Етър- 64" Атанас Атанасов.