Етър-64 преотстъпи  Александрина Бурнева на турския Салък спор
Етър-64 преотстъпи Александрина Бурнева на турския Салък спор / Личен архив

Осем месеца като преотстъпена в турския "Салък спор" от град Кастамону ще играе Александрина Бурнева. Градът има 64 000 жители и е център на вилает с население над 300 000 души, разположен на брега на Черно море.

Двайсетгодишната националка от "Етър-64" дебютира за новия си отбор преди седмица при гостуването на "Муратпаша" (Анталия), а вчера излезе срещу "Истанбул Емниет спор гюджу" при победата с 40:33. Предоставените и условия в "Салък спор" са повече от перфектни. В Турция професионалните спортисти се радват на изключително внимание. Бурнева е настанена в апартамент, а при гостуването в Анталия отборът е почивал в петзвезден хотел.

Настоящият и тим е изграден предимно от млади хандбалистки, като средната им възраст е 22 години. До миналия сезон е бил фирмен на турския телеком, а през лятото е сменено ръководството и е избрано ново име. Новият президент е шеф на здравеопазването във вилаета. На 17 ноември Бурнева ще играе в европейските клубни турнири срещу сръбския "Зорк" в Ягодина.

Александрина Бурнева е получила фланелката с №99 и е в отлични отношения със съотборничките си. Тя е единствената чужденка в състава и за сега единственият проблем е езиковата бариера.

На този етап в "Етър-64" няма да и търсят заместничка отвън, коментира старши треньора Йонка Генчева. Тя качва при жените две от девойките младша възраст- Станислава Димитрова и Деница Иванова, които ще получат шанс за изява. В сряда и четвъртък великотърновки играят две контролни срещи в Драма (Гърция), а в неделя от 17 часа стартират в новото първенство срещу "Шугър" (Плевен) в ДКС "В. Левски