Етър-24 взе черногорец и британец
Етър-24 взе черногорец и британец / Дарик нюз, архив

Вчера великотърновският "Етър- 1924" подписа договори до края на сезона с още двама чужденци.

Вратарят на младежкия национален тим на Черна гора Павле Велимирович е роден на 11 април 1990 г. и е юноша на "Цървена стена" (Подгорица). По- късно е привлечен при юношите на "Партизан" (Белград). 17-годишен преминава в унгарския "Кечкемет", където остава 18 месеца. После сезон и половина пази за елитния "Петровац" (Черна гора), за който има 39 мача. През миналия сезон е в полския ЛКС "Лодз", където изиграва 20 мача, а в "Етър- 24" идва като свободен агент. В момента е висок 186 сантиметра и тежи 80 килограма.

След подписването 22- годишният футболист разказа, че е бил титулярен вратар на националните отбори на Черна гора във всички възрастови групи.  Миналата есен е включен, като трети вратар в мъжкия отбор на страната си в баража с Чехия за класиране на Евро- 2012.

Очаква се стражът да бъде картотекиран в БФС още за съботното гостуване на "Черноморец" /Бургас/. Той е гледал „виолетовите" по време на мача с „Лудогорец" в Разград. Той ще дебютира в предстоящата утре  от 15 часа контрола с "Видима- Раковски" в Севлиево.

Междувременно вратарят на "виолетовите" Цветомир Цанков бе изпратен да тренира с юношите старша възраст. Мярката е заради представянето му в мачовете. За последно той бе на вратата в мача за купата срещу "Миньор" в Перник, в който допусна грешка при победния гол на домакините.

Другото чуждестранно попълнение на „Ивайло" е британецът Касали Касъл. Той е роден на 21 октомври 1987 г. в Лондон, баща му е англичанин, а майка му- нигерийка. Играе като ляв бек и централен защитник, но може да действа и кято ляв външен халф.

През 2003 г. става част от  академията на „Фулъм",  две години по-късно си извоюва място в дублиращия тим на клуба. На следващата година е трансфериран в Ди Си Юнайтед (САЩ), където остава няколко месеца. През лятото преминава в холандския „Камбуур", за който изиграва 16 мача. През август 2008 г. изкарва успешни проби в английския „Суиндън Таун", където дебютира в мач срещу „Транмиър". За два сезона обаче записва само 5 мача и отива в румънския „Клуж Напока", а през миналия сезон е футболист на унгарския „Вашаш" (Будапеща). Висок е 188 см и тежи 79 килограма. Касъл е първият британец в „Етър- 24".