Етър- 24 привлече Мечката от Черноморец /Балчик/
Етър- 24 привлече Мечката от Черноморец /Балчик/ / © Sofia Photo Agency

Четвърти футболист, напуснал „Черноморец" /Балчик/ привлече „Етър- 24". След нападателя Мирослав Миндев, защитника Владимир Зафиров и дефанзивният халф Цветомир Валериев, и Ивелин Янев облече виолетовия екип. Така на практика във В. Търново акостираха четирима от петимата играчи, разтрогнали с клуба от Източната „Б" група преди десетина дни. Любопитно е, че всички те са преминали в „Черноморец" от елитния ФК „Сливен" и явно са компактна група. Последен там, тази зима, отиде Миндев, който през есента носеше капитанската лента на „воеводите". Нападателят обаче изкара само част от подготовката и си тръгна по посока В. Търново. Вчера Валериев и Янев подписаха договори за по година и половина с „Етър- 24".

Ивелин Янев е  роден на 23.11. 1981 г. и действа на поста ляв халфбек. Той е юноша на „Нафтекс" /Бургас/. Висок е 178 сантиметра и тежи 78 килограма. Прякорът му е Мечката. Основната част от кариерата му е преминала в „Сливен", а за балчиклии игра само през отминалата есен.

Старши треньорът Велин Кефалов призна, че е наблюдавал бранителят с екипа на „Сливен", докато е работил в „Литекс", по време на мачовете между двата отбора и е останал с много добри впечатления от качествата му.

На практика той става седмото попълнение на „Етър- 24", ако не броим завърналия се от „Светкавица" вратар Радослав Рашков и Коуаме Фидел от „Ком- Миньор", който все още не е подписал.

Днес прокуристът на великотърновския клуб Стефан Атанасов ще картотекира в БФС Миндев, Зафиров, Валериев и Янев, както и подписалите по- рано Стамен Ангелов, Павел Алексиев и Симеон Баев.

Междувременно нападателят Димитър Кушев и халфът Георги Христов бяха освободени от отбора. Също вчера двамата разтрогнаха договорите си и си получиха дължимите суми. Според Велин Кефалов оптималната група, с която може да се работи нормално е 24- 25 футболисти и това налага да се раздели с някои. Преди Христов и Кушев от „Етър- 24" бяха освободени Мишо Аврионов, Явор Генчев и Тихомир Антонов...