Етър- 24 представи първите нови, в събота приема Светкавица за последно на Ивайло
Етър- 24 представи първите нови, в събота приема Светкавица за последно на Ивайло / Дарик нюз

Първите си двама нови футболисти представи официално "Етър- 24" снощи. 24- годишният Сони Карлсон е централен нападател, висок е 190 сантиметра и тежи 88 килограма. Баща му е швед, а майка му босненка. Юноша е на „Хакен" (Гьотеборг), играл е в „Ландскрона" и „Люнгскиле". Карлсон заяви, че е дошъл да вкарва голове и отбора да остане в "А" група. В контролите в Анталия се е отчел с две попадения и още толкова асистенции. Договорът му е до лятото с опция да бъде удължен.

Мехмет Мехмет е дефанзивен халф, висок е 174 см и тежи 72 кг. 27- годишният полузащитник е роден в Габрово, семейството му е от Кърджали, но се е преместило в Швеция, когато бил на три години и не говори български. Играл е в „Слайпнер" и исландския „Нярдвик", а в „Етър- 24" идва от „Силвия" (Норкьопинг). Контрактът му също е до лятото.

В събота „Етър- 1924" ще приеме от 14 часа в контролна среща „Светкавица" /Търговище/.

На практика това ще бъде последният мач на тима на стадион „Ивайло" поне до юни. В понеделник следобед кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещнал с члена на клубната управа Радин Хаджиев и го е уведомил, че разкопаването на стадиона за смяна на тревното покритие започва следващата седмица. От клуба отказа коментар на този етап какво възнамеряват да предприемат и къде ще домакинстват през пролетния полусезон.

В четвъртък старши треньорът Сердар Даят събира отбора във В. Търново. 20 са футболистите с договори, като имена ще бъдат обявени след пристигането им.

Междувременно загуба с 3:2 в първата си контролна среща от подготовката претърпяха юношите старша възраст на "Етър- 24". Великотърновци гостуваха в Севлиево на 19- годишните състезатели на местния "Видима- Раковски", които се състезават в Националната група и зимуват на девето място.

"Разделих отбора на две части, тъй като групата е голяма. Взех предимно момчетата родени през 1994 година. По- малките ще играя утре /б.р. днес/ със седемнайсетгодишните футболисти на "Видима- Раковски".

През първото полувреме бяхме на ниво срещу севлиевци, вкарахме два гола и създадохме много положения.  Точни бяха Захари Захариев и Кадер Расимов. Двамата имаха по още една възможност да се разпишат, но не успяха. Удар на Светльо Йорданов пък бе блокиран пред вратата от защитник на домакините. След почивката обаче допуснахме индивидуални грешки и се стигна до пълен обрат", разказа старши треньорът на "виолетовите" Борислав Евтимов.