Етър-1924 връща отстранени юноши, Георги Какалов на линия за Сливен
Етър-1924 връща отстранени юноши, Георги Какалов на линия за Сливен / Sofia Photo Agency, архив

Ръководството на „Етър-1924" реши да върне в клуба шестимата юноши старша възраст, които бяха отстранени в края на януари. Причината бе участието им в зимния турнир по футбол в ДКС „Васил Левски", въпреки изричната забрана от треньорите им от школата. Тогава поради риск от контузии бе наложена забрана на подрастващите да играят в турнира, но част от тях се включиха в надпреварата и впоследствие бяха освободени от клуба. Шестимата са част от тима, воден от Борислав Евтимов, който е убедителен водач в класирането на зоновата „А" група.

Във вторникк от „Етър-1924" преразгледаха решението си и върнаха състезателите, които междувременно бяха поискани от тимове от Областната група.

„Млади са и е нормално да им се играе, но не трябваше да нарушават заповедта. Връщаме ги в името на спорта, ръководството е в правото си както да наказва, така и да прощава. Това обаче е първи и последен компромис към тях, искаме оттук нататък да тренират съвестно и да се доказват на терена с игра и поведение", формулираха позицията си в официално съобщение до медиите от "Етър-1924".

Междувременно състезателят на мъжкия отбор Георги Какалов бе наказан от Дисциплинарната комисия към БФС с една среща лишаване от състезателни права. Освен тази санкция, той ще трябва да заплати и 250 лева глоба. Със същото наказание е и другият участвал в инцидента футболист Николай Марков от "Добруджа".

Санкцията на нападателя на практика изтече в съботното домакинство на "Спартак" (Варна) и той ще бъде на разположение на Цанко Цветанов за гостуването на 17 март в Сливен.