Етър 1924 привлече пети поляк, днес гостува на Литекс
Етър 1924 привлече пети поляк, днес гостува на Литекс / Дарик нюз, архив

Полякът Павел Гришок е поредното чуждестранно попълнение в „Етър 1924". Офанзивният полузащитник е привлечен, за да замени освободения Красен Трифонов, съобщи старши треньорът на "виолетовите" Сердар Даят.

Халфът е на 27 години и има немски паспорт. В кариерата си има мачове за втория тим на „Байер" /Леверкузен/ и за първите на „Сервет" (Женева), „Видзев" /Лодз/ и „Олимпия". Гришок е петия поляк в „Етър 1924" след Хримович, Протасевич, Матеуш Бак и Циенциала.

Днес от 17:00 ч. отборът гостува на "Литекс" /Ловеч/. Рефер на мача е Ангел Баялцалиев с помощници Мартин Венев и Виктор Главински.

Сердар Даят заяви, че е гледал съперника срещу „Лудогорец" и е наясно със силата му.

"Всички са готови и мотивирани. Трудно ще ни е, но трябва да се борим за всяка точка, надявам се да имаме и късмет", коментира той.

Междувременно Дисциплинарната комисия на БФС наказа административния директор на „Етър 1924" Радин Хаджиев с лишаване от права за 3 мача и глоба от 500 лв. за обиден коментар по адрес на реферите след мача с „Локомотив" (София).

Дефанзивният халф Азрак Махамат пропуска един мач и е глобен 400 лв. за червения картон в срещата. На неговото място Сердар Даят заяви, че ще върне французина Жак Фей. В групата за мача в Ловеч не попадна и защитникът Славомир Циенциала, който лекува контузия.