Ели Маркес осъди Етър- 24, норвежец се похвали, че идва във В. Търново
Ели Маркес осъди Етър- 24, норвежец се похвали, че идва във В. Търново / Gong.bg, архив

Норвежкият нападател Кай Рисхолт обяви пред медиите в родината си, че ще продължи кариерата си в "Етър- 24". 33- годишният футболист не поднови договора си със състезаващия се във втория ешелон на скандинавската страна тим "Брине" след края на сезона, въпреки че бе голмайстор със 7 попадения. Великотърновският клуб е следващата спирка за Футболиста на годината за "Брине", за какъвто бе избран от феновете на норвежкия отбор. Ръководството на "Етър- 24" е предложило договор на играча до края на настоящето първенство и се очаква той да се присъедини към "виолетовите" директно на лагера в Турция.

Кай Рисхолт е роден на 10 април 1979 г. в Арендал (Норвегия). Висок е 178 сантиметра и тежи 77 кг. Кариерата му е минала през „Толнес", „Нортен", „Старт", „Хьонефос" и „Сондал". После три сезона е в елитния „Конгсвингер", с който първо играе във втора дивизия, а после и във Висшата лига. Последните две първенства е във втородивизионния „Брине". Общо в кариерата си е изиграл 256 шампионатни мача, в които е вкарал 66 гола.

Междувременно стана ясно, че бразилският футболист Ели Маркес е успял да осъди бившия си клуб „Етър- 1924". Според информация на "Готг" „виолетовите" дължат две заплати и половина на състезателя.

На първа инстанция съдът решил в полза на играча и присъдил от клуба да му изплатят полагащите му се заплати. От ръководството обаче са обжалвали, но и на втора инстанция Темида е отсъдила в полза на Ели Маркес.

Ако клубът не изплати парите на футболиста, могат бъдат спрени правата на великотърновци за картотекиране на нови футболисти. Бразилецът е първият състезател, изгонен от „Етър- 24", които успя да защити правата си, след като бе уволнен дисциплинарно от отбора.

Ели Маркес притежавал документ от лекарите за контузия, поради която не участва в прочутото турне в Турция.