Две срещи лишаване от домакинство и глоба от 500 лв. за ФК Павликени
Две срещи лишаване от домакинство и глоба от 500 лв. за ФК Павликени / netinfo
Две срещи лишаване от домакинство, последно предупреждение за изваждане от състава на Северозападната “В” група и 500 лева глоба е санкцията, която наложи Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново на Футболен клуб “Павликени”. Наказанието е заради ексцесиите в 83- ата минута на срещата с “Локомотив” /Дряново/. Тогава футболисти на “Павликени” и зрители атакуваха главния съдия Илиян Капарашев и асистента му Светлин Пъшев, което доведе до четири червени картона и прекратяване на мача. Вчера на заседанието на Комисията присъстваха отстранените играчи спонсорът на павликенци Сергей Фидин и старши треньора Милен Петков, които изложиха своята версия. За инцидента разказа и дежурния делегат на двубоя Димитър Цеков.
“Решението, което взехме е в интерес на футбола в Павликени. Не бива с лека ръка за унищожаваме футболни центрове. Оказа се, че футболистите, които също изслушахме не познават нито Наредбата за провеждане на първенствата и турнирите нито Дисциплинарния правилник. Посъветвах да ги прочетат, за да са наясно какво им носят необмислените постъпки”, коментира председателя на Дисциплинарната комисия професор Михаил Харалампиев.
Най- активния от павликенските футболисти нападнали арбитрите Петър Петров е наказан с лишаване от права, за девет срещи. По един мач ще пропуснат принудително съотборниците му Румен Николов, Красимир Николов и Свилен Маринов. Аут от единайстия кръг са и Илиян Димитров “Ботев- Бали” (Дебелец), Свилен Василев “Локомотив” (Дряново), Светлин Иванов “Валекс” (Трявна) и Детелин Петков “Мария Луиза” (Лом).