Две изложби на съвременно изкуство в Хан Хаджи Николи
Две изложби на съвременно изкуство в Хан Хаджи Николи / netinfo

Девет автори са включени в проекта за съвременно изкуство „Zoom In" с куратор Красимир Русев, който тази вечер ще бъде представен в Хан „Хаджи Николи" във В. Търново. Творбите на художниците смесват компютърна обработка и пластична живопис.

Надежда Олег Ляхова участва в експозицията с дигитални натюрморти и графични отпечатъци от най-големите музеи за съвременно изкуство в света. Тя работи от 1990 г. с хартия, като прави рисунки, живопис, хартиени пластики, обекти, инсталации, приложна графика.

Пламен Соломонски, който живее в Италия, представя творби-съчетание между скулптура и живопис. В изложбата участва и доайенът на българското концептуално изкуство Владо Иванов. Биляна Рубинова, Даниел Димитров, Красимир Русев, Мартина Караиванова, Румен Богданов и Теодор Лихо са другите автори, включени в изложбата. Посетителите ще могат да разгледат работите до края на месеца.

Изложбата, която е част от проекта на Красимир Русев, ще бъде открита от 18,00 часа в картинната галерия на хана. По същото време там свои творби ще представи проф. Буян Филчев. Художникът работи в областта на графиката, живописта, илюстрацията и графичния дизайн. Във Велико Търново ще представи изложба на дигитална графика.