Дванайсет самодейни състава участваха в битова вечер в Павликени
Дванайсет самодейни състава участваха в битова вечер в Павликени / Дарик нюз

Петото издание на традиционната „Битова вечер" се проведе в Павликени. Тържество е инициатива на общинските съветници от ГЕРБ и е посветено на 1 март- Деня на самодееца.

Тази година в проявата взеха участие 12 самодейни формации от общинския център и от селата Горна Липница, Недан, Михалци, Стамболово, Карайсен, Бутово, Долна Липница, Лесичери, както и няколко индивидуални изпълнители.

Битовата вечер започна  с изпълнение на децата от детска градина "Вяра, надежда, любов". Те  представиха  драматизация за  Хитър Петър - един от най-колоритните герои в българския фолклор, за който се разказват  анекдоти  от близо 400 години насам. В края на вечерта отново деца поставиха финала, изигравайки  две  хора с оригинална хореография.

Първа награда  бе присъдена на женска вокална група при НЧ „Съединение" в село Бутово. Втора награда грабна Групата за хумористични песни „Сребърен чар" при пенсионерския клуб в Павликени. Третата награда отиде при Група за стари градски песни в Карайсен.

Съветници от ГЕРБ присъдиха с лични средства още една награда - за гъдуларя  Колчо Хараламбиев Маринов от с. Михалци.

Гости  на вечерта бяха областният управител проф. Пенчо Пенчев, младежкият лидер на ГЕРБ Деян Хаджийски, зам.- кметът на Община Павликени Харитон Харитонов и инж. Дончо Дончев- председател на местния парламент.