Дузпи спряха алексите на  Ариана Аматьорска Лига, Па Паа единствен победи шампиона СИОН
Дузпи спряха алексите на Ариана Аматьорска Лига, Па Паа единствен победи шампиона СИОН / „Ариана Аматьорска Лига 2013”

До четвъртфиналите на националния турнир „Ариана Аматьорска Лига 2013” достигна отборът на на „Алекс ОК”. Най- добрите 16 отбора на България се бориха за четвъртата национална титла на Ариана в Бургас, а началото на финалния шампионат дадоха великотърновецът Красимир Балъков и зам.- кметът на Бургас Лорис Мануелян.

Играчите на „Алекс ОК”, които придобиха право на участие във финалите като първенци на турнира в Габрово, влязоха в топ 8 на страната, а  в неофициалното класиране заемат петото място. Само рулетката на дузпите пък ги лиши от заслужено участие поне на полуфинал.

„Алексите” и победителите от турнира във Велико Търново– горнооряховчаните от „Па паа”, се паднаха в една предварителна група. В директният сблъсък „Алекс ОК” се наложи с 3:1, с два гола на Илиян Димитров и един на Петър Григоров. За „Па паа” се отчете Ангел Кабакчиев. Във втория си мач „алексите” паднаха с 3:0 от бъдещия шампион в турнира „СИОН” (Бургас), а в третия надделяха над „Оазис” (Пловдив) с 4:2. Точни за великотърновци бяха Илиян Димитров- два пъти, Ивайло Тодоров и треньорът на тима Тихомир Тодоров- от дузпа.

„Па паа” пречупи „Оазис” с 1:0, попадение на Миро Гавазов, а в последната среща удари „СИОН” с 3:2, с хеттрик на Краси Гавазов. Така в групата по 6 точко събраха „СИОН”, „Алекс ОК” и „Па паа”, а головата разлика израти напред първите два тима.

За „Па паа” играха  още Ивайло Недялков, Добрин Атанасов, Цветан Илиев, Павел Косев, Йордан Иванов, Мариян Иванов и Росен Манафов.

На четвъртфиналите „Алекс ОК” се изправи срещу шампиона на Монтана „Еtalon”. Великотърновци поведоха с гол на Илиян Димитров, а съперникът изравни от наказателен удар. Като цяло алексите стояха по- добре в рещата, но пропуснаха чисти положения, уда

Дузпи спряха "алексите" на  Ариана Аматьорска Лига, "Па Паа" единствен победи шампиона "СИОН"
netinfo
риха и греда.

След изпълнение на дузпи „Еtalon” се наложи с 5:3 и си осигури място на полуфиналите, а по-късно спечели и бронзовите медали. Шампион стана „СИОН”, като на финал би пловдивския отбор “Vip Dent” със 7:6 след дузпи, 1:1 в редовното време. След това бургазлии надиграха с 2:0 и тима на „Лудогорец” /Разград/ и така единственият отбор успял да ги бие бе „Па паа”.

За „алексите” на финалите освен голмайсторите се изявиха още Ивелин Бонев, Петър Петров, Пламен Нотев, Станислав Петров и Людмил Петров.