Дузпи решиха зоналния полуфинал за Купата на АФЛ
Дузпи решиха зоналния полуфинал за Купата на АФЛ / Дарик нюз, архив

Удари от бялата точка за определяне на краен победител решиха зоналния полуфинал от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Мачът в Г. Оряховица противопостави първия и втория след есенния полусезон в Северозападната „В”  група- местният и мездренският  „Локомотив”. При дузпите по- точни бяха „железничарите” от Мездра, който спечелиха с 2:3. На финала на зоната напролет те ще срещнат „Ботев” (Луковит), който в другия полуфинал също с дузпи се наложи със 7:6 над „Ком” (Берковица).

Като цяло двубоят бе равностоен, като и двата отбора имаха добри положения, с които да спечелят мача още в редовното време. В 15- ата минута Валдемар Стоянов получи топката в наказателното поле на домакините, но не успя да вкара. В 30- ата минута пак той изведе Иван Мишев очи в очи със стража на домакините Александър Димов, който успя да улови топката. Четири минути след това Явор Генчев се озова в идентична ситуация, но в този случай пък вратарят на „Локомотив” (Мездра) Христо Матев парира удара му. В 41- ата минута Иван Редовски изведе Иван Мишев в наказателното поле на горнооряховци, но след удара му топката срещна гредата.

В 55- ата минута опасен изстрел на Красен Трифонов от границата на пеналта бе спасен от Митов, а в 62- ата минута Тишо Кънев разтърси гредата. В четвъртата минута на добавеното време домакините изпуснаха невероятен шанс да приключат спора. Пас от фланга намери Явор Генчев на предна греда и той би с вътрешен, но топката облиза гредата, а зад него чакаше Тишо Кънев.

При дузпите и двата отбора започнаха с пропуск от бялата точка, като за горнооряховци не вкара Тишо Кънев. При вторите изпълнения „Локо” (ГО) поведе с попадение на Любо Генчев, а Цветомир Генов изпусна за Мездра. Последва обаче пропуск на Красен Трифонов, който би над гредата, и попадение на Петър Златков, с което резултатът стана 1:1. После и двата отбора бяха точни, като за домакините се разписа Димитър Димитров и стана 2:2. Вратарят на гостите Христо Матев спаси петата дузпа на горнооряховци, бита от колегата му Александър Димов, който хвана два удара от бялата точка, а Иван Мишев с точен шут прати „Локомотив” (Мездра) в следващата фаза на надпреварата.

„Локомотив” /Г. Ор./: Димов, Стефанов, Славчев, Пенев, Панайотов, Л. Генчев, Трифонов, Димитров, Я. Генчев, Петров, Кънев.