Днес стават ясни резултатите от проверките на мобилните групи в системата на железниците
Днес стават ясни резултатите от проверките на мобилните групи в системата на железниците / netinfo
Продължават проверките на железопътните инспекции в Г.Оряховица, Пловдив и София. Към трите Районни инспекции са сформирани мобилни групи със заповед на министъра на транспорта Петър Мутафчиев. От миналата седмица групите извършват проверки в системата на железопътния транспорт.
До момента са проверени повечето от влаковете по разписание, локомотивни и вагонни депа, превозни служби и други експлоатационни поделения. По указание на министър Мутафчиев са направени и нощни проверки, като са проверени влаковете, в състава на които са включени спални- и кушет-вагони.
В проверките участват и представители на службите за пожарна и аварийна безопасност, инспектори по здравословни и безопасни условия на труд, както и представители на специализираното звено за разследване на произшествия и инциденти в железопътния транспорт.
Проверяват се противопожарното оборудване, спазването на всички инструкции, както и условията на труд в железниците. Обобщен доклад с констатациите от проверките ще бъде представен днес на транспортния министър.