/ netinfo
Отличието на Съюза на българските учители бе връчено на Генади Иванов за висок професионализъм, новаторски дух и активно участие в международни проекти
На 11 май, в Деня за почит към светите братя равноапостоли и първоучители Кирил и Методий, в навечерието на най-светлия български празник – 24 май, Деня на славянската писменост, българската просвета и култура, директорът на СУ „Николай Катранов“ Генади Иванов бе удостоен с авторитетната награда на Синдиката на българските учители „Директор на годината“. Отличието му бе връчено за висок професионализъм, новаторски дух и активно участие в международни проекти.

Директорът на СУ Николай Катранов-Свищов стана Директор на годината
netinfo

Церемонията по награждаването на лауреатите в заключителния етап на XXI национален конкурс на СБУ „Учител на годината“, се състоя в „Шератон София Хотел Балкан“ в столицата.

Тържеството в чест на най-добрите и успешни учители и директори от страната бе открита с тържествено слово на председателя на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева. Тя приветства участниците в конкурса и гостите на церемонията като подчерта, че 21-то издание на „Учител на годината“ на СБУ е поредно доказателство за добрата подготовка и високия професионализъм на учителското съсловие в България.

Директорът на СУ Николай Катранов-Свищов стана Директор на годината
netinfo

Янка Такева изтъкна, че резултатите на учителския труд могат да бъдат измерени единствено в развитието на учениците и с гордост припомни отличните резултати и постижения на българските ученици в престижни международни надпревари.

Директорът на СУ Николай Катранов-Свищов стана Директор на годината
netinfo

Директорът на СУ Николай Катранов-Свищов стана Директор на годината
netinfo

Тази година в авторитетния конкурс кандидатстваха над 250 учители и директори от цялата страна, от които бяха номинирани 74. Сред тях са победителите, наградени от СБУ за професионализъм, отдаденост и новаторство в десет направления.

Двадесет и седем учители и директори станаха носители на високия приз на Синдиката „Учител на годината“, а четиридесет и седем на Специалната награда на Председателя на СБУ, включително и в новото направление „Учители наставници“.

Сред официалните гости на тържествената церемония бяха Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Йорданка Фандъкова, кмет на град София, д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД, Чавдар Христов, вицепрезидент на КНСБ, Живка Първанова, заместник-областен управител на София-град и други.