Димитър Минков с бронз от първенството на Румъния по спидуей
Димитър Минков с бронз от първенството на Румъния по спидуей / Личен архив

С бронзов медал приключи тазгодишното първенство на Румъния по спидуей Димитър Минков. Великотърновецът кара за местния мото- клуб „Браила", тъй като у нас шампионат по спидуей от години не се провежда. През миналия уикенд на пистата в Браила се проведе последния пети кръг от първенството на северната ни съседка. В него Минков финишира трети след съотборника си Тома Александру и Адриан Георги от Букурещ.

За да вземе бронз в крайното класиране обаче му се наложи да стартира в пряк двубой с друг румънец, тъй като се оказа че двамата са с равни точки. „Отвях го и съм трети, макар че ми бе странно как изравниха точките ни. В първия кръг завърших четвърти, тъй като получих повреда в мотора, а после с резервния паднах.

В следващите четири кръга завършвах трети, след Александру и Георги. Разликата между нас се получава от моторите. Аз карам JAVA, която е по- слаба от машините на двамата- GM. Щом нещата опрат до мощността те просто дръпват край мен", разказа Димитър Минков. В румънското първенство участват 16 състезатели, сред които още трима българи.

Този уикенд великотърновецът и Милен Манев от Търговище ще карат отново в Браила, но този път за купа „Мачек". Състезанието е отборно и събира мотоциклетисти от Централна Европа. Миналата година двамата се класираха четвърти. Сега Минков се надява да получи от румънския си клуб нов мотор GM, с който да е конкурентноспособен на съперниците си.