Детският тим на Етър-24 трети на турнир в Габрово
Детският тим на Етър-24 трети на турнир в Габрово / Дарик нюз

На трето място в VIII- я футболен турнир за деца в памет на Павел Бурмов, проведен в Габрово, се класира отборът на „Етър- 24" във възрастта- момчета родени през 2001 г. Надпреварата се проведе в рамките на два дни в спортна зала "Орловец", участието на домакините от „Янтра- 19", "Гюргево" (Румъния), "Монтана старс 2008", етърци и "Левски" (Русе).

„Виолетовите" загубиха от габровци с 3:0 и от ФК „Гюргево" с 3:1, като попадението срещу румънците отбеляза Бранислав Ботев. След това завършиха наравно с монтанци, а в решителната среща за третото място, воденият от Георги Георгиев и Марин Стефанов тим, се наложи с 2:1 над "Левски" (Русе). Головете за успеха забиха Христо Анев и Николай Лазаров.

При по- малките, родени през 2002 г., отборът на „Етър- 24" остана пети. Малките виолетови футболисти стартираха със загуба с 1:0 от "Янтра- 1919" с автогол. След това паднаха от ФК „Гюргево" с 3:0 и финишираха 1:1 с "Левски" (Русе).

Детският тим на "Етър-24" трети на турнир в Габрово
netinfo

Междувременно във В. Търново пристигнаха новите анцузи, които клубът поръча за детско- юношеската школа. Отборите в Габрово бяха облечени, своите комплекти получиха и подготвителните групи. Юношите младша и старша възраст ще вземат своите анцузи в средата на януари, когато започва зимната подготовка. Така за първи път в историята на "Етър- 24" цялата школа от над 200 деца ще бъде облечена еднакво.