Десетки артисти идват за фестивал на уличните изкуства във В. Търново
Десетки артисти идват за фестивал на уличните изкуства във В. Търново / DarikNews.bg, архив

Фестивал на уличните изкуства ще събере във Велико Търново десетки артисти от града, страната и чужбина. Фестът се организира на 21 и 22 юни от младите творци от Клуб „Таралеж" и техните приятели от "Арт лято". Пространството около Асеневци, художествената галерия "Б. Денев" и Стамболовия мост ще се превърне в огромна сцена за изява на улични артисти, които ще покажат разнообразните си таланти. Това, което ги обединява, е любовта към непосредствената атмосфера на улицата и прекият контакт с публиката.

Програмата в двата фестивални дни ще тече от 17,00 до 22,00 ч. Организаторите обещават зашеметяващ, цветен, весел фестивал, който ще премине под звуците на тарамбуки, китари, диджеридо, джембета и цигулки. Зрителите ще видят уникалните изпълнения на кукловоди, жонгльори, акробати, танцьори, живи статуи, огнено шоу, пърформари, художници, фокусници и много други атрактивни таланти. Всеки ще може да се включи и в творческите работилници, които много от артистите ще водят.

В рамките на фестивала на същото място, както и на различни точки в центъра на града, художници ще развихрят въображението си и ще изрисуват фасади и винили, за да направят града още по-цветен и приветлив. Целта на инициативата е да се облагороди и естетизира градската среда и посредством художествена намеса да допринесе за уникалния артистичен дух на града. Фестивалът ще завърши с афтър парти около сцената на „Арт лято", тя ще бъде отворена за импровизации и свободно творчество за участниците във фестивала.