Депутати от ГЕРБ се ангажираха да помогнат на болницата в Елена
Депутати от ГЕРБ се ангажираха да помогнат на болницата в Елена / Дарик нюз, архив
Депутати от ГЕРБ се ангажираха да помогнат на болницата в Елена
47289
Депутати от ГЕРБ се ангажираха да помогнат на болницата в Елена
  • Депутати от ГЕРБ се ангажираха да помогнат на болницата в Елена

Управителят на еленската болница д-р Хинов е потърсил съдействие от депутатите от ГЕРБ Евгени Стоев и Мирослав Петков за спасяване на лечебното заведение, което е в тежка финансова криза. Двамата народни представители днес имаха съвместни приемни във В. Търново и Г. Оряховица.  Д -р Хинов е поискал помощ за набавяне на медицинска техника и средства за ремонт. Той е съобщил, че дългът на здравното заведение е около 400 000 лв. за заплати и осигуровки. Депутатите са поели ангажимент да му осигурят среща със здравния министър, както и да съдействат за спешно отпускане на 50 000 лв. от държавния бюджет.

 По време на приемната в старата столица жители на село Русаля са се оплакали от кметския си наместник- Сашо Начев.

 Великотърновец е сигнализирал, че в областната администрация му се бави молба за реабилитиране като репресиран. Шест човека пък са поискали съдействие за намиране на работа. Сред тях има млади и образовани хора. Владимир Младенов например е завършил международни отношения и се е върнал от САЩ, но вече две години не може да си намери работа. Христо Петров пък е машинен инженер, работил е в Малайзия и Холадния, който също се е прибрал и е безработен, обясниха депутатите.

  Евгени Стоев коментира, че ще информира за тези молби кмета на Велико Търново Даниел Панов, за да се види какви са възможностите за работа в администрацията или общинските фирми, където така или иначе ще има промени. Той категорично опроверга слуховете, че ще става заместник- кмет.

Чуйте повече от него в звуковия файл.

 „Казал съм лично на Добромир Добрев, че няма да му се меся в кадровата политика. Той ще работи с хората, които назначава. Мога да изкажа становище само ако ще съм полезен", коментира Мирослав Петков. Според него целта е да се сформира работеща администрация, която да извади община Горна Оряховица от будната кома, която е изпаднала през последните четири години.

 Той увери, още че депутатите ще лобират за всички общини от региона. Евгени Стоев добави, че ще се помогне на Даниел Панов  за изграждането на нов спортен комплекс. Той ще бъде разположен зад Метро на около 45 декара общинска земя. За идеята ще се търси публично-частно партньорство, за да се направи нов стадион със спортна зала и голям паркинг. В Горна Оряховица ще бъде възстановен турнирът по борба „Никола Петров". Освен това се работи и по изграждане на нова спортна зала, тъй като настоящата е в свлачищен район.

И двамата народни представители увериха, че държавните средства за следващите общински бюджети на старата столица и Горна Оряховица няма да бъдат орязани. Двете най-големи общини от областта ще получат достатъчно пари и за капиталови разходи, а като абсолютни цифри следващите бюджети няма да се различават от настоящите.