Ден на шегата с Хитър Петър в Театър ВЕСЕЛ  
Ден на шегата с Хитър Петър в Театър ВЕСЕЛ   / netinfo
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ от 11.00 часа в читалище "Искра" във Велико Търново ще гостува Хитър Петър. Това е последният спектакъл от поредицата театрални събития, посветени на 20-тата годишнина от създаването на ВЕСЕЛ. Едноименният спектакъл  е едно от любимите заглавия в репертоара на театъра повече от 15 години.

Представлението "Хитър Петър" е по български народни приказки. Драматизацията е дело на Маргарита Маринова. Постановката, режисурата и сценографското решение са на Веселин Василев, а музикалното оформление - на Петър Атанасчев. В спектакъла участват Веселин Василев и Елка Баланова.

"За" или "против" Хитър Петър!... Театър ВЕСЕЛ представя една вълнуваща среща на малкия зрител с популярния герой от българския фолклор. Думка Сладкодумка и Разказвачът на приказки срещат Попа, Попадията и Чорбаджията с вечния им опонент Хитър Петър. И неусетно въвеждат детската аудитория в света на народното ни творчество… Актьорите убедително доказват, че сме достойни наследници на Хитър Петър. Фолклорни игри, пословици и поговорки, загадки и българска народна музика са акцентите в спектакъла, които оформят неговата самобитност.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.