Демонстрации и отворени врати за празника на огнеборците
Демонстрации и отворени врати за празника на огнеборците / Дарик нюз, архив

Седмица на пожарната безопасност ще проведе до 13 септември Областното управление по пожарна безопасност и защита на населението. Инициативата е посвеетена на  предстоящия професионален празник на огнеборците. През този период гражданите ще могат да посетят сградите на Регионалната служба във В. Търново, да разгледат пожарната техника и съоръжения, да проследят организацията на работа при излизане на пожар, както и да станат свидетели на демонстрации на възможностите за извършване на оперативни дейности.

В сградите на Областното управление и Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението са обявени приемни с открити телефонни линии за връзка с гражданите днес, утре и на 12 септември от 9, 30 ч. до 12,00 часа.

На 12 септември от 11, 30 ч. ще се проведе демонстрация на умения на огнеборци – състезатели по пожароприложен спорт в Регионалната служба във Велико Търново. Демонстрацията е „Изкачване с щурмова стълба” на учебната кула. Същият ден от 10 ч. ще се проведе демонстративно гасене на пожар и занятие по евакуация в ЦДГ „Здравец” в старата столица.

На 13 септември спредвидени срещи с ветерани и бивши служители от Регионалната служба и Областното управление във Велико Търново. От 10 ч. професионалният празник на пожарникарите ще започне с отдаване на почит към загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители. Цветя ще бъдат поднесени на паметната плоча на Стефан Панков Ерусалимов.

В Областното управление за пожарна безопасност и защита на населението във Велико Търново бе организирана и дарителска кампания в помощ на децата на загиналите при изпълнение на служебния дълг служители от цялата страна.