Деца рисуваха любимия си спорт в парк Марно поле
Деца рисуваха любимия си спорт в парк Марно поле / Дарик нюз

Десетки деца рисуваха своя любим спорт в парк „Марно поле" тази сутрин. Момиченца и момченца от седем великотърновски детски градини танцуваха, пяха и рецитираха. Събитието бе организирано от Дирекция „Образование и младежки дейности" към Община В. Търново и Фен клуб „Манчестър Юнайтед". Председателят на фен клуба на английския гранд Емил Йорданов- DJ Емо бе водещ на празника и създаде страхотна атмосфера на малчуганите. Директорът на дирекцията Пенка Игнатова, спортния експерт Георги Давидов, шефки на детски заведения, учителки и фенове на „червените дяволи", сред които и началникът на отдел "Организационен, връзки с обществеността и протокол" в Общината- Веселин Нинчев, бяха гости на тържеството. Върху асфалта „изгряха" футболни топки и игрища, баскетболни кошове, волейболни мрежи, деца, играещи на народна топка..., нарисувани с тебешир. За награда малките художници получиха лакомства, осигурени от водеща сладкарска верига.

Деца рисуваха любимия си спорт в парк "Марно поле"
netinfo

150 подрастващи ще се включат в Четвъртото издание на футболния турнир за деца в неравностойно социално положение, което ще се проведе на 27 и 28 април на стадиона в Килифарево, съобщи Емил Йорданов. Срещите започват от 10 часа в събота. В състезанието се включват и домове от Пловдив и Стара Загора. Съорганизатори са фен клуба и Дирекция „Социални дейности и здравеопазване" в Общината.
В турнира  в Килифарево ще се включат отбори във възрастовите групи от 7 до 13 години, от 14 до 18 г. и девойки. За доброто настроение на участните ще се погрижат танцьорите от студио „Ун Бесо", заедно с местни изпълнители. В навечерието на надпреварата Емил Йорданов връчи на  Жоро Ковачев- началник отдел „Социални услуги, програми и проекти" към Община Велико Търново, плакет за съдействие за развитието на спорта през годините.