Цветанов: Станишев извърши национално предателство в услуга на организираната престъпност
Цветанов: Станишев извърши национално предателство в услуга на организираната престъпност / Дарик нюз
Цветан Цветанов: Станишев изворши национално предателство в услуга на организираната престъпност
63696
Цветан Цветанов: Станишев изворши национално предателство в услуга на организираната престъпност
  • Цветан Цветанов: Станишев изворши национално предателство в услуга на организираната престъпност

С внасянето на анонимния сигнал за нерегламентирани подслушвания Сергей Станишев направи национално предателство в услуга на организарината престъпност. Това каза във В. Търново заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. По- рано днес той бе в старата столица за среща с Областния съвет на офицерите и сержантите от резерва и запаса.

Внасянето на сигнала доведе до това, че в цялата кампания да няма сблъсък на идеи, политики и платформи. "Гарантирам ви категорично, че под никаква форма не е разпореждано незаконно използване на специализирани разузнавателни средства", заяви Цветанов в отговор на въпрос, свързан с актуалната тема за подслушванията. Бившият министър на вътрешните работи обясни подробно как се иска разрешение за използване на СРС-та и за какъв период от време. Той подчерта, че му е жал за служителите на МВР, защото политическата класа се гаври с тях. "Това политическо говорене направи така, че демотивацията в службите да е под санитарния минимум, а между МВР и прокуратурата е налице взаимен страх", каза Цветан Цветанов

Чуйте го в звуковия файл.

По отношение на публикувания запис на разговор между Бойко Борисов, прокурор Николай Кокинов и ексземеделския министър Мирослав Найденов Цветанов коментира, че е част от сценария на бившата Държавна сигурност срещу партия ГЕРБ. По думите му именно Мирослав Найденов е носил микрофон по време на срещата, защото се чуват сърцето му, пулсът и т. н.

Операция ''Чисти ръце'' започна още в началото на управлението на правителството на ГЕРБ, добави Цветан Цветанов по повод апела на лидера на ДПС Лютви Местан главният поркурор да стартира такава операция и да получи подкрепа от европейските партньори на България. „Само мога да му кажа на г-н Местан, че за  участието си в управлението на държавата, за осем години, те само успяха да укрепят организираната престъпност", коментира бившият вицепремиер. Той призова Лютви Местан Движението за права и свободи да се ръководи в кампанията от максимата ''Не на насилието''.

На срещата в хотел „Арена" присъстваха още кандидатите за народни представители Евгени Стоев, Мирослав Петков и Мариана Чалъкова, кметът на старата столица Даниел Панов, който е и областен председател на ГЕРБ, и областният председател на Съюза на офоцерите и сержантите от резерва и запаса полковник проф. Михаил Харалампиев.

„През последните 3,5 години правителството на ГЕРБ положи усилия, за да се съхранят мощностите на военните заводи в страната, въпреки че при модернизацията и съкращенията в армията намаляха и поръчките към тях, но без реформи не може, за да сме адаптивни като страна-членка на НАТО. Към 2008 г. задълженията на сопотските заводи бяха около 18 млн. лв. Съкращенията, липсата на поръчки и невъзможността да се плащат заплати доведе до задължения и така се създаде и социално напрежение", отговори Цветанов на въпрос за състоянието на военно-промишления компекс. Той каза, че трябва да се търсят поръчки към военните заводи, които обаче да не са само от държавата, тъй като тя не е в състояние да поеме такъв ангажимент и да осигури заетост в тези предприятия. Важно е да има интегриран подход, подчерта още бившият вицепремиер. Той бе категоричен, че правителството на ГЕРБ е работило отлично с българската армия при кризисни ситуации и това е правилният модел и за в бъдеще.

Областният председател на Съюза проф. Харалампиев благодари на Цветан Цветанов за съвместната работа по отбелязване 100-годишнината от Балканската война. По време на форума стана ясно, че областният управител е изразил готовност да деактува клуба на ул. „Н. Габровски", който ще бъде преобразуван в общинска собственост, и ще бъде предадан на организацията. Участниците в срещата поискаха още Цветанов да се ангажира в следващия мандат да съдейства за изработване на закон за организацията и промени в закона за пенсиониране на военните и водачът на листата на ГЕРБ за нашия регион им обеща съдействие.

„Най- важното в нашия мандат бе да имаме финансова стабилност и да очертаем перспективата за бъдещи инвестици и създаване на повече работни места. Що се отнася до идеята за имате закон, бих ви помолил да разработите проект и да го обсъдим, но това, което мога да ви кажа е, че в момента искаме да въведем като възможност вашето участие в доброволните формирования", добави още Цветанов. Според него точно тук ще могат да се ангажират запасняците със своя опит и капацитет.  Темата за пенсионирането пък е погрешно поставена в обществото и това е сдовело до противопоставянето на цели съсловия, смята той.

„Трябва в духа на баланса, консенсуса и възможностите на държавата да се търси най-доброто, което в никакъв случай да не води до противопоставяне, а до възприемането на това, което всеки един е дал във своята област, така че да може да получава достойна пенсия. Но това става, когато имаме тази икономика и тези възможности за създаване на нови работни места", посочи още доскорошният вицепремиер.