/ БТА
Парламентарно представените партии не се споразумяха за председателското място
Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи състава на Районната избирателна комисия (РИК) във Велико Търново, след като политическите сили не се споразумяха за председателското място по време на днешните консултации с парламентарно представените партии, свикани от областния управител.

В рамките на консултациите, свикани от областния управител Ивайло Здравков, постъпиха две предложения за председател на Районната избирателна комисия за четвърти многомандатен район-Велико Търново.

От 15 април ЦИК започва да приема документи на партиите за изборите през юни

От коалицията ГЕРБ-СДС предложиха четирима члена в състава на комисията и издигнаха кандидатурата на юриста Десислава Йонкова за председател на РИК. Партия „Възраждане“ - с квота от двама члена, издигна кандидатурата на адвокат Виктор Лясков за председател на РИК.

След две прекъсвания на заседанието от по 15 минути за обмисляне на предложенията, двете политически формации не се споразумяха и останаха зад своите номинации. Така решението за председателското място и състава на РИК ще бъде взето от ЦИК.

В рамките на консултациите коалицията „Продължаваме промяната - Демократична България“, която има квота от трима члена в комисията, издигна номинация за заместник-председател. Коалицията „БСП за България“ и партия „Има такъв народ“, които имат право на един член в РИК, също предложиха свои заместник-председатели.

Движението за права и свободи номинира секретар и един член на РИК. От политическите формации предложиха и резервни членове за състава на РИК.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня 
Марина Петрова, БТА