Чистят четири обекта във Велико Търново в кампанията Да изчистим България за един ден
Чистят четири обекта във Велико Търново в кампанията Да изчистим България за един ден / DarikNews.bg

Община Велико Търново ще участва активно в националната екологична кампания „Да изчистим България за един ден", съобщиха от общинска администрация. За почистване са определени четири обекта. Два от тях ще бъдат почистени ръчно, а други два с помощта на техника и механизация.

В рамките на кампанията Община Велико Търново осигурява два пункта, на които ще бъдат раздавани чували за разделно събиране на отпадъците по време на почистването. Пунктовете ще бъдат разположени пред сградата на общината и в района на цирковата площадка в местността Качица.

Чували ще бъдат осигурени и за гражданите, които са заявили желание да почистват като доброволци различни райони и междублокови пространства на територията на град Велико Търново. Пълните с отпадъци чували могат да бъдат връщани в пунктовете за раздаване или да бъдат сложени в контейнерите за разделно събиране на отпадъци.

Служители от общинска администрация ще почистят канафките и зелените площи от бензиностанция „Петрол" в околностите на село Малки чифлик до входа на Велико Търново /Южен пътен възел/. Вторият обект е в района от края на ул. „Опълченска" - сградата на „Гражданска защита" до изхода на пътя за град Русе.

С техника и механизация ще бъдат почистени строителни отпадъци в местността „Козлуджа" по пътя за село Шемшево и автополигона до Гробищен парк в посока - село Беляковец.

Дейностите по кампанията ще стартират в 9,30 ч. на 12 май. Всички граждани, които желаят да се включат в кампанията, като с доброволен труд почистят други обекти и имат необходимост от съдействие, техника и транспорт могат да се свържат с координатора на кампанията за Велико Търново Зорница Кънчева на тел. 619 503.