Четирима пострадаха при тежка катастрофа край Велчево
Четирима пострадаха при тежка катастрофа край Велчево / netinfo

Четирима души пострадаха при тежка катастрофа край великотърновското село Велчево. Пътния инцидент е станал вчера около 15,50 ч. на кръстовище на четвъртокласен път до селото, съобщават от полицията.

Пътното произшествие е предизвикано от товарен автомобил” Пежо Боксер”, управляван от 23-годишен мъж от Горна Липница, който не е спазил пътен знак и отнел предимството на лек автомобил „Опел Астра”.

При катастрофата са пострадали шофьорът на лекия автомобил – 28-годишен мъж от с.Безмер, който е настанен в болницата във Велико Търново с множество наранявания по цялото тяло, но без опасност за живота. Ранени са още двама от неговите спътници – жена на 23 г. и мъж на 29 г., които също са в болница без опасност за живота.

Пострадал е и возещият се на предната седалка в камиона 24-годишен мъж. Той е с диагноза контузия на главата и рамото и е освободен за домашно лечение.

Взета е алкохолна проба на виновния за катастрофата водач на товарния автомобил, която е отрицателна. Другият водач не е тестван за алкохол, заради тежкото му състояние след катастрофата.
По случая в РПУ – В.Търново е започнато досъдебно производство.