Централата на НАП засега няма да се мести във Вeлико Търново
Централата на НАП засега няма да се мести във Вeлико Търново / DarikNews.bg

Централата на НАП засега няма да се мести във Велико Търново, тъй като това струва много пари, съобщи при визитата си в старата столица премиерът Бойко Борисов. Така министър-председателят попари надеждите на местния инициативен комитет, който преди две седмици успя да събере около 4000 подписа в подкрепа на идеята за преместване на държавни ведомства извън столицата.

Подписката беше внесена в Община Велико Търново, а оттам - в Министерския съвет, който трябва да вземе решението. Днес Борисов бе категоричен, че засега седалището на Приходната агенция остава в София.

Инициативният комитет в подкрепа на процеса на институционална децентрализация бе учреден миналия месец в старата столица, като обедини над 30 представители на бизнеса, работодатели, синдикати, съсловни, професионални и неправителствени организации.

Според тях Велико Търново има много предимства като град, в който да бъдат разположени държавни агенции и ведомства. Старата столица заема много удобно, средищно географско положение. Освен това разполага с добри оптични връзки, транспортни и комуникационни възможности, академичен потенциал и подходящ сграден фонд.