Цанков и Станкев спечелиха дела срещу Етър-24, клубът ще обжалва
Цанков и Станкев спечелиха дела срещу Етър-24, клубът ще обжалва / Дарик нюз, архив

„Етър- 1924" да изплати на Цветомир Цанков и Мартин Станкев общо 16 256 лв., постанови Районният съд във В. Търново.

Вратарят Цанков трябва да получи от клуба 7 066 лв. за неизплатени заплати за септември и половината октомври, когато е прекратено трудовото му правоотношение. От документите става ясно, че стражът се е подписвал срещу 2 450 лв. месечно. Премия от 5000 лв. пък му е обещана за влизането на отбора в „А" група, като от нея е взел по- малко от половината и има да получава още 3400 лв. Така общата дължима сума става 6611 лв., както и клубът трябва да се бръкне и за 455 лв. за разноски по делото.

От своя страна Мартин Станкев печели делото си за дисциплинарното уволнение, в което претендира, че не е нарушил трудовата дисциплина. Освен две дължими заплати по 1 900 лв., Станкев е поискал и 11 400 лв. обезщетение за това, че е останал без работа. Районният съд е уважил 6 242 лв. от сумата, двете заплати и е добавил 250 лв. разноски по делото. По този начин Станкев ще чака 9 190 лв. Отделно клубът ще трябва да преведе на съда и 517 лв. държавни такси. В мотивите си Великотърновският районен съд твърди, че за доказаното едно провинение на играча изпълнителният директор Ендер Дурмушев е трябвало да наложи първо „забележка" или „предупреждение", а не дисциплинарно уволнение. Затова съдът обявява уволнението на Станкев от „Етър 1924" за незаконно и го възстановява на работа в клуба.

Решенията подлежат на обжалване пред Окръжния съд в двуседмичен срок. От клуба заявиха, че не са получили официално все още решенията, но ще ги обжалват.

През януари тази година бразилецът Ели Маркес обяви пред „Гонг", че е осъдил клуба за две заплати и половина. Той, Анев и Станкев заявиха още след уволненията си, че ще ги атакуват в съда, защото в противен случай няма да имат право да играят в други отбори, докато не им изтекат договорите.