Цанко Цветанов: Искам В. Търново да бъде столица на красивия футбол
Цанко Цветанов: Искам В. Търново да бъде столица на красивия футбол / Дарик нюз
Цанко Цветанов: Искам В. Търново да бъде столица на красивия футбол
53787
Цанко Цветанов: Искам В. Търново да бъде столица на красивия футбол
  • Цанко Цветанов: Искам В. Търново да бъде столица на красивия футбол

Минути след победата над ОФК "Несебър" с 1:0, подпечатила визите на етърци за "А" група старши треньорът Цанко Цветанов, все още окъпан от шампаанско даде блиц- интервю за медиите.

- Честито влизане в „А" група, трудна ли беше срещата?

- Всичко е добре, когато свършва добре. Така че няма да коментирам днешния мач, важното е, че „Етър" спечели и отново след 14 години във Велико Търново ще има футбол с марка „А" група.

- Цанко Цветанов дойде, видя и победи...

- Сам не мога. Без подкрепата на собствениците, на общината, на всички мои приятели, и най-важното - без разбирането и доверието на футболистите няма как човек да успее.

- Как успя да сглобиш толкова силен отбор?

- Да ти кажа честно, отборът ни е още в началото на пътя си. За 3 месеца трудно се сглобява силен отбор. Но факт е, че „Етър" играе най-силния футбол в групата, факт е, че „Етър" изигра мачовете си честно и почтено. Поради тази причина е в „А" група.

- Имаш ли планове за селекцията?

- Имаше още преди този мач, но не беше хубаво да коментираме преди да сме влезли. Аз съм човек, който обича да работи с хората, с които е постигнал успехите и не очаквайте коренни промени.

- Велико Търново ще бъде ли отново страшилище за грандовете?

- Надяваме се. Надяваме се, че В. Търново ще бъде трудна дестинация. Но искам преди всичко да бъде столицата да добрия и красивия футбол.

- Министър Нейков каза, че държавата ще помогне и стадион „Ивайло" ще придобие съвсем различен вид. Това звучи обнадеждаващо...

- Аз съм много доволен, че успях в моя роден град като първа стъпка в треньорската кариера да постигна този голям успех. Горд съм с това, което се случва и вярвам, че догодина ще се представим още по-добре. Можем само да благодарим на държавата, надяваме се и на помощ от общината, за да може стадион „Ивайло" да стане един от добрите в България. Вече казах, че целта ми е „Етър" да стане един от водещите клубове у нас. На Велико Търново му отива да има отбор, който играе красив футбол, и стадион, който да привлича много зрители.

- Кога ще приключи празникът за Цанко Цветанов?

- Често да ти кажа, вече приключи и предстои работа.

 Цялото интервю чуйте в звуковия файл.