/ netinfo
Българската Карате Киокушин Федерация (БККФ) събра на семинар съдии и треньори от всички клубове в страната. В тренировките участваха най-добрите бойци от България, Русия и Беларус, както и едни от най-изявените треньори от гостуващите държави. Обучението се проведе в град Варна в дните от 16 до 19 февруари.

В този курс - от изключително високо ниво, участва и сенпай Митко Божанов – съдия по киокушин карате и треньор в Спортен карате клуб „Академик“ (Свищов) и Киокушин карате клуб „Дунав“ (Белене).

Под ръководството на наши и чуждестранни ментори, на съдийския колектив на БККФ бяха припомнени основни тънкости за вземане на правилни решения на състезателното татами. Тренировките бяха насочени към подготовката за предстоящите мероприятия от държавния и международния спортен календар по киокушин карате.

Проведе се и треньорски курс по КИКБОКС, с който се целеше обогатяване на уменията на бойците, а също и възможността да се предоставят по-разнообразни спортни услуги по клубовете.

Тренировките по кикбокс преминаха под ръководството на сенсей Николай Рачев (национален треньор и председател на Конфедерацията по кикбокс и муай тай).

Във всички занятия от треньорския семинар се включи и шихан Марин Митев – председател на Българска Карате Киокушин Федерация, който е носител на шести дан.