Общинските съветници от БСП-Горна Оряховица с ангажимент в село Крушето
Общинските съветници от БСП-Горна Оряховица с ангажимент в село Крушето / netinfo
Да помогнат на жителите на с.Крушето да имат втора автобусна спирка в селото се ангажираха общинските съветници от БСП-Горна Оряховица. На последната сесия на местния парламент Огнян Стоянов постави този въпрос пред ресорния заместник-кмет и получи уверение, че темата ще бъде поставена пред Комисията, която отговаря за организацията на движението.

В пенсионерския клуб в с.Крушето се проведе поредната среща между представителите на БСП и местната общност. „Сегашната власт в Горна Оряховица няма приоритет да се занимава с проблемите на малките населени места. Навсякъде селата са буренясали с треви и затрупани с боклуци. Състоянието на инфраструктурата им е трагична. Това е политиката на ГЕРБ – гледат само общинския център, където усвояват огромни средства по европроекти. Надяват се, че после ще спечелят доверието на хората от града, но пък всички станаха свидетели, колко некачествено бяха изпълнени някои проекти и критичната им реакция в социалните мрежи беше напълно справедива“, каза председателят на БСП Огнян Стоянов пред хората в с.Крушето. Той обясни, че с пет души в настоящия общински съвет БСП има единствено силата да показва проблемите и да призовава за решаването им.

„Нашето национално ръководство пое нов подход за разясняване на нашите политически програми. Ние се срещаме с хората и разясняваме „Визия за България“, а също и нашата местна програма „Визия за Горна Оряховица“, каза инж.Георги Рачев. „За да работиш за едно населено място, се работи всеки ден. А не веднъж на четири години – като дойдат изборите! Затова нашите села са на този хал!“, изрази възмущението си общинският съветник.

В дискусията се включи и народният представител Явор Божанков. „Проблем на държавната политика е, че голямата част от средствата отиват в областните градове. София има половината бюджет на България – 50% от БВП е там. Малките населени места не са виждали инвестиции от десетилетия. Данъците ни отиват в държавния бюджет и после се молим някой да ни реши проблема с инфраструктурата, все едно не сме работили за тази държава. Затова във „Визия за Бългаиря“ ние си поставяме цел да решим проблема чрез истинска децентрализация и реформа в администрацията“, каза Божанков.

Хората в селото поставиха десетки проблеми, които стоят нерешени от години. Състоянието на пътя Горна Оряховица – Първомайци – Поликраище тревожи пътуващите. Те посочиха, че улиците в салото са станали „рибарници, с разрушен асфалт, в които газим водата с ботуши“. „Отново молим Вас, съветниците, да включите в Бюджет 2019 средства поне за баластиране на улиците „Георги Измирлиев“, „Топола“ и „Синчец“. Асфалт дори вече и не очакваме“. Те възнегодуваха срещу планираното увеличаване на таксите за стари автомобили. Селото не се охранява добре и кражбите са големи, казаха още присъстващите.